kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Görülmeli..

BİLİM Kurgu filmlerinden hoşlanmasanız da, Gün Işığı (Sun Shine) filmini görün.. Hoşlanacaksınız..
Uzay Yolu 2001'den bu yana izlediğim en etkileyici bilim kurgu bu.. Onu Stanley Kubrick gibi bir dev yönetmişti. Bunu Trainspotting'i yaratan Danny Boyle..
Güneş soğuyor. Dünya donuyor ve bitiyor. Tek umut, güneşe yollanacak bir dev bomba ile, Samanyolu sisteminin doğuşuna sebeb olan Big Bang (Büyük patlama) benzeri olay yaratıp, yeni bir yıldız doğmasını sağlamak. İcarus uzay gemisi ve bomba, 8 kişilik bir ekiple yola çıkıyor. Film bu yolculuk..
Böylece seyirciyi daha ilk dakikalardan itibaren filmin içine çekmeyi başarıyor. Sonuna dek merakla izliyorsunuz.. Fon müziği de filmle birlikte gelişen temposuyla harika..
Filmin son sahnelerinde donmuş dünyanın, güneşin doğuşunu beklediği sahne var. Bu sahnede bembeyaz karların arasından yükselen ve dünyayı simgeleyen tek yapı Sydney Opera Binası.. AKM ile ayni tarihlerde planlanan ve inşasına başlanan o bina, dünyanın simgesi olmuş. Bizimki Taksim'in simgesi bile değil. Hâlâ savunuyorlar.
Çılgın Motorcular (Wild Hogss)'u da sonunda izledim. John Travolta ve arkadaşları hoş bir yol filmi yapmışlar.. Ama içimden bir ses "Çok daha iyi olabilirdi" diyor.. Konu cazip çünkü..