kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Bu ressamı görün..

CUMARTESİ Sanat Turumuzun en çarpıcı durağıydı, İlayda Sanat Galerisi.. (Hüsrev Gerede 37).
Christo Yotov müthiş bir Bulgar Ressam.. İstanbul'da yaşıyormuş çoğu zaman.. Bir çocuksu hayal gücü ile, oyunları, masalları nasıl bir araya getirmiş, nasıl sarsıcı ayrıntılar, çarpıcı resimler.. Müthiş.. Müthiş..
Dostal Galeride (Teşvikiye gene.. Ahmet Fetgeri Sokak, 127) Feshane Fuarı'nda görüp hayran kaldığım Çağatay Odabaş'ın kişisel sergisi var bu defa.. Fuara gidemeyenler kaçırmasın..
Hayal kırıklığımız Galeri Baraz'da oldu. Bu ülkenin en eski, en ünlü galerilerinden birisi.. Bir gün evvel bir heykel sergisi açılmış. Gittik ki, kapı duvar. Ne galeri sahibi var, ne de sanatçı.. Cumartesi öğleden sonra.. Yani tam da açık olması gereken zaman. Zile bastırınca, kapıcı gibi bir çocuk açtı. Elektrikleri yaktı.. Galeri terkedilmiş gibi.. Boş, loş ve leş..
Sevgili Dostum Yahşi'ye hiç yakıştıramadım. Sergiyi yazmaktan da vazgeçtim. Kendileri sahip çıkmamış, bana ne?.. Böyle bir yeri nasıl tavsiye ederim. Bana sövsünler diye mi?..
Düğme diye bir yere uğradık. Sevgili ressam ve sayfa düzencim (Erkekçe tabii) Lalehan tavsiye etmişti.. (Şakayık Aralığı no 8, Teşvikiye). Saadet Ügümü, dünyada tek olan şeyler üretiyor.. Tek çünkü kendi çiziyor, elleri ile yapıyor, başkası yok.
Yani birisine gerçekten çok özel bir hediye almak istiyorsanız, birebir.. Dünya şirini bebekler yaratmış.. İsterseniz sade bebek.. İsterseniz, kutular, minik dolaplar, resim çerçeveleri, albümler bebeklerle süslenmiş.. Anlatmak zor. Gidin görün. Yanımda dört kız arkadaşım vardı.. " Seçin kızlar" dedim.. Bayıldılar..