kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

'İsrailli generali bu kampusta istemeyiz'

Ocakta istifa eden İsrail Genelkurmay Başkanı Dan Halutz, Harvard Üniversitesi'nde 2 hafta işletme dersi görecek. Ancak öğrenciler her yere 'Savaş suçlusu... Aranıyor' ilanları asarak generali protesto etti..
Eski İsrail Genelkurmay Başkanı Dan Halutz, Harvard İşletme Fakültesi öğrencileri tarafından istenmeyen adam ilan edildi. Geçtiğimiz yaz yaşanan ve yüzlerce sivilin ölümüne neden olan Lübnan Savaşı, yanlış savaş taktiği nedeniyle Halutz ve beraberinde çok sayıda generalin istifasını getirdi. Ocak ayında görevini bırakan Halutz da işletme konusunda eğitim görmek üzere ABD'nin en prestijli üniversitelerinden Harvard'da 2 haftalık yönetici eğitim programına katılacak. Dünyanın önde gelen CEO'ları ve işadamlarının katıldığı program için de 56 bin dolar ödediği bildiriliyor.

'GÖRENLER İHBAR ETSİN'
Ancak üniversitede eğitim gören bir grup öğrencinin oluşturduğu Ortadoğu'da Adalet Birliği (AJME) adlı dernek, üniversitenin duvarlarına Dan Halutz için "Aranıyor" ilanları astı. Bir hafta boyunca İsrailli generali üniversitede arayacaklarını belirten AJME üyeleri, bütün üniversiteden yardım istedi. "Halutz'un; Lübnan, Batı Şeria ve Gazze'deki insan hakları ihlalleri nedeniyle bir savaş suçlusu" olduğunu belirten AJME, eski İsrailli generalin kaldığı yurdun da adını vererek "Onu bulun" çağrısı yaptı. Halutz'un saklandığını belirten dernek üyeleri, gördükleri gibi protesto gösterisi yapacaklarını belirtti.