kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Lahanalı börek

Lahanayı 1 kahve fincanı yağ ile yumuşatıp, hafif sarartın, ateşten alın. Patatesi, pul biberi, dereotunu, peyniri katıp, harmanlayın. 1 kahve fincanı yağ ile 1 kahve fincanı suyu çırpın. Yufkaları ikiye bölün, her bir parçayı hafif yağlayıp, üst üste koyun. Hazırladığınız harcı yufkaların yuvarlak ucuna 5-6 cm. genişliğinde yayıp, sıkıca sarın. 30 dakika dinlendirin. 2.5-3 cm. boyunda kesin, yağlanmış tepsiye sıralayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızartın. Sıcak ya da soğuk servis yapabilirsiniz.

Malzemeler
*
300 gr. lahana (ince kıyılmış)
* 1 adet patates (haşlanmış, rendelenmiş)
* 2 adet yufka
* 2 kahve fincanı zeytinyağı
* 1 kahve fincanı su
* 1/2 demet dereotu
* 1 tatlı kaşığı pul biber
* 100 gr. beyaz peynir