kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Bu meydanları yok sayanın yolu açık olsun

İlhan DEMİRCİOĞLU Ferhat LAP /AMASYA MERKEZ
Amasya'da 6 bin kişinin "Birleşin" baskısı ile karşılaşan DSP Genel Başkanı Sezer, CHP'ye "Hedef AKP'den kurtulmak olmalı. Birbirimizden değil" dedi..
Seçim startını Amasya'da yapılan mitingle veren Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Zeki Sezer'i dinlemeye gelen yaklaşık 6 bin kişi 'Birleşin' diye slogan atarken, Sezer CHP'ye "Eğer bu meydanları yok sayarlarsa yolları açık olsun" mesajı verdi.. Solda işbirliğine yönelik önemli açıklamalarda bulunan Sezer, CHP ve DSP arasındaki görüşmelerin iyi niyetle sürdüğünü, hakkaniyet ve hakça sonuçlanması gerektiğini belirterek, "Hakça ve hakkaniyetli bir sonuca ulaşacağımızı umuyorum. Eğer bu meydanları yok sayarlarsa yolları açık olsun. Hedef AKP'den ve karanlık adamlardan kurtulmak olmalı. Birbirimizden kurtulmak olmamalı" dedi. DSP'nin her koşulda Türkiye'nin güvencesi olduğunu anlatan Sezer, şöyle devam etti:

ECEVİT'İN ESERİ

"Ecevit'in en büyük eseri olan DSP, CHP ile mitinglerden sonra da yapacağımız görüşmelerle, yarın ki İzmir mitingini de kastediyorum. Hakça ve hakkaniyetli bir sonuca ulaşacağımızı umut ediyorum. Hedefimiz büyümek, hedefimiz gelişmek, bunun için DSP'ye büyük ihtiyaç var". CHP ve DSP arasında yürütülen seçim işbirliği çalışmalarının DSP'ye zarar verebileceği imasında bulunan Sezer, "Aslında DSP'ye zarar vermek demek, Türkiye'ye, Türk Milleti'ne zarar vermek anlamı taşır. Eğer CHP ile birlikte seçime gireceksek ben DSP'nin başında sizinleyim" dedi. n