kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Mitingde konuşan Gül ise, "Meclis kilitlendiğinde 'Söz milletindir' dedik. Milletten korkanlar, huzurunuza çıktığında bunu çok iyi anlayacaktır" dedi.

Millet bizi Meclis'e 550 ile gönderir...

BÜLENT AYDEMİR
Erzurum'da büyük bir kalabalığa konuşan Erdoğan, "Atatürk, Özal, Demirel, Sezer de böyle seçildi. Ama Sayın Gül'e gelince 'Olmaz' dediler. Yarın milletim 550 ile gönderir ama siz ona da bir kılıf bulursunuz" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Millet bizi Meclis'e 550 ile gönderir...
Başbakan Tayyip Erdoğan, Tandoğan ve Çağlayan'daki cumhuriyet mitinglerinin ardından, AKP'nin "alternatif mitingi" olarak gösterilen Erzurum'da vatandaşlara hitap etti. On binlerce kişiye seslenen Başbakan Anayasa Mahkemesi'nin 367 kararını ve CHP'yi eleştirdi. Yoğun alkış ve tezahüratlar eşliğinde kürsüye gelen Erdoğan, şu mesajları verdi:

* 'SANDIK DIŞINA' TEPKİ: Meydanlarda bazıları 'sandık sadece yollardan birisidir' diyor. Lafa bak. Bazıları diyor ki, 'ey millet ben senin önüne sandık koyuyorum ama bu yollardan biridir.' Dünyanın hiçbir yerinde demokrasiye, laikliğe, hukuka inanan hiçbir ülkede totaliter ve otoriter rejimler dışında böyle bir anlayış olamaz. Gazi Mustafa Kemal ne dedi: 'Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir.' Öyleyse millete gidelim dedik.

* CHP HALKTAN YANA DEĞİL: Anayasamız devletin niteliklerini tanımlıyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir diyor. Bunların bir tanesini bir kenara koyamazsınız. Bugün bu ülkede ana muhalefet milletine gitmekten korkuyor, kaçıyor. Bunların adında 'cumhuriyet', 'halk' olmasına aldanmayın. Bunlar ne cumhuriyet ne de halktan yanadırlar. Atatürk de Özal da Demirel de Sezer de böyle seçildi. Millet, vekilini gönderir, halk adına seçerdi. Bugüne kadar böyle oldu. Ama Sayın Gül'e gelince, 'olmaz' dediler. Biz dedik ki, siz bunda da samimi değilsiniz. Çünkü yarın benim milletim bizi buraya 550 ile gönderir, ama siz ona da bir kılıf bulursunuz.

* MİLLET KARARINI VERECEK: Biz kasımda seçim yapmak istedik. Ama öyle bir noktaya getirdiler ki, bu Meclis'i kilitleme noktasına soktular. Şimdi inşallah millet kararını en hayırlı şekilde verecektir. Doğru istikamet yakalanırsa, bu ülkenin gücü dağları delmeye yeter. Burada özgüven var, istikrar var. Türkiye'nin başarılarını hazmedemeyenler de var. Biz ne yaptıysak bu anlayışta olanlara rağmen yaptık. Biz ülkemizi abad ettik, bunlar birilerini abad etti.

* KAMPLAŞMA YARATMAYACAĞIZ:
Biz felaket tellallığı, kamplaşma ve kutuplaşma çıkarmak isteyenlere karşı sağduyuyla yaklaştık. Siz onlara vakti geldiğinde gereken dersi vereceksiniz, biliyorum. Biz huzur, istikrar, uzlaşma istiyoruz. Biz hiçbir zaman kamplaşmanın adresi olmadık.