kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Hamdi Akın Kemal Unakıtan PSA CEO'su Eddie Teh

Hamdi Bey oldu Lord of the Port

ANKARA
Mersin Limanı'nın devir töreninde Maliye Bakanı Unakıtan, Akfen Grubu Başkanı Akın'a "Hamdi bey oldu Lord of the Port" benzetmesini yaptı..
Mersin Limanı işletme hakkının 36 yıllığına, PSA-Akfen Ortak Girişim Grubu tarafından kurulan Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği AŞ'ye (MIP) 755 milyon dolara devrine ilişkin imtiyaz sözleşmesi dün imzalandı. Törende konuşan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, "Küresel işadamı olarak tanıttığı Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın'a yeni bir sıfat da buldu: Lord of Port. Konuşmasında, "Milletin limanlarını niye satıyorsunuz? Milletin her şeyini satıyorsunuz" eleştirilerine yanıt veren Unakıtan şöyle devam etti: "PSA geldi, küresel bir oyuncu. Onu getiren Akfen de küresel bir oyuncu. Airport (havalimanı) tamam. Seaport (deniz limanı) tamam. Araç muayene istasyonlarını da aldılar. Carport da tamam. Hamdi Bey oldu Lord of the Port (Limanların efendisi)."

TCDD'NİN KENDİNE FAYDASI YOK
Unakıtan konuşması sırasında yanında oturan PSA Yöneticisi (CEO) Eddie Teh'yi göstererek, "Singapur'dan gelmiş. Kalkmış, paracıklarını getirip bize vermiş" deyince Teh de, "Biz, Türkiye'nin Mersin Limanı'nı alıp götürmeyeceğimizi göstereceğiz. Singapur Limanı'nı alıp buraya getireceğiz" dedi. Unakıtan da "Şimdi limanları verdik. Mersin Limanı'nı alıp Singapur'a mı götürecek? Mersin Limanı yerinde arkadaş. Onlar Türkiye'ye güvenerek paralarını buraya getiriyor. TCDD'nin kendisine faydası yok. Yapı öyle. Kalkacak da Mersin Limanı'na yatırım yapacak. Nerede yapacak? O limana, liman ona bakacak."
Haberin fotoğrafları