kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Adobe’un tepe yöneticileri Pierre Van Beneden (sağda) ve Fritz Fleischmann (solda) Türkiye’nin önemli bir Ar-Ge merkezi olacağını söyledi.

'Türkiye'yi yatırımla Avrupa'ya açılan kapımız yapacağız

İLİŞKİLİ HABERLER
'Türkiye'yi yatırımla Avrupa'ya açılan kapımız yapacağız
Photoshop, Adobe Reader ve Flash Player gibi programların üreticisi olan Amerikalı yazılım şirketi Adobe'nin Avrupa, Ortadoğu ve Afrika'dan Sorumlu Başkan Yardımcısı Pierre Van Beneden, Adobe'nin Güneydoğu Avrupa Müdürlüğü'nün İstanbul'a taşınacağını, yeni bir takım oluşturup, Türkiye'yi Avrupa'ya açılan kapıları yapacaklarını belirtti. Beneden, Türkiye'nin bilişim teknolojileri sektöründe kendini son 3-4 senede çok hızlı geliştirdiğini, hiçbir ülkenin gerçekleştirmediği kadar ilerlemeler gözlemlediklerini ifade etti. Adobe Orta ve Doğu Avrupa Genel Müdürü Fritz Fleischmann ise Türkiye'deki teknoparkların oluşturulması ve bilişim sektörü için verilen özel vergi avantajlarının önemli bir adım olduğunu belirtirken, "Adobe olarak Türkiye'de önce pazarlamada güçlü olmak istiyoruz. Romanya'da yaptığımız gibi bir şirket satın alması olabilir. Türkiye önemli bir Ar-Ge merkezi olacaktır." dedi. Beneden Türkiye'nin şu anda bilişim sektöründe hakettiği yerde olmadığını fakat gelecek 2-3 sene içinde liderliğe oynayacak kapasitede olduğunu vurguladı. Beneden sözlerine şöyle devam etti: "Eğitim, Adobe'nin önem verdiği bir konu. Türkiye'de eğitim sürümlerimizi çok ucuza satıyoruz. Buradan Türkiye'ye yatırım yapabileceğimiz anlamı çıkartılabilir. Ayrıca tam zamanlı çalışan sayımızı artırmayı planlıyoruz. Korsana karşı verilen mücadele sonucunda korsan yazılım kullanım oranı yüzde 95'ten yüzde 63'e kadar düştü.

BİZ HAYAL KURMAYIZ

Seçimlerin Türkiye'nin elde ettiği 3- 4 senelik başarıyı gölgeleyeceğini sanmıyorum. Bazı pürüzler olabilir. Güvenimizi belli etmek için tam zamanlı çalışan sayımızı artırıyoruz. Ama biz hayal kurmayız. Büyüme pürüzsüz olmaz. Amerikalı bilişim şirketleri Türkiye'yi gelişen marketlerin başına koymuş durumda. Bizim dışımızdaki şirketler de bilişimde yatırım yapacaklardır.
Haberin fotoğrafları