kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Sevinç Erbulak, bebeğine ‘güçlü, kuvvetli kız çocuğu’ anlamına gelen Kavin adını vermiş. Zeynep ismini de babası Dalin Midyat koymuş. 5.5 aylık Kavin, anneannesi Füsun Erbulak için de ‘tarifsiz bir mutluluk’ haline gelmiş.

Kariyer değil mutluluk hesapları yapıyorum

DENİZ AYYILDIZ GÜNAYDIN
Tiyatrocu Sevinç Erbulak bugün ilk kez 'anne' olarak 'Anneler Günü'nü kutluyor. 5.5 aylık kızı Zeynep Kavin'i annesi Füsun Erbulak'la büyüten Sevinç Hanım; "Hayatımızda yepyeni bir dönem başladı. Kavin'in bize verdiği mutluluk ise hiçbir şeyle kıyaslanamıyor" diyor..
Ödüllü tiyatrocu Sevinç Erbulak, bu yıl 'Anneler Günü'nü ilk kez çocuk değil de anne olarak kutluyor. Merhum karikatürist Altan Erbulak ile oyuncu Füsun Erbulak'ın tek kızları Sevinç Hanım, 5.5 aylık Zeynep Kavin sayesinde olgunlaştığını söylüyor. Şu sıralar 'Gümüş' dizisinde rol alan anneanne Füsun Erbulak ise torununa gözü gibi bakıyor. Evlerine konuk olup, annelik üzerine keyifli bir söyleşi yaptığımız Sevinç ve Füsun Erbulak, "Biz Kavin'i o da bizi büyütüyor" görüşünde birleşiyor.

* Bebek yapmayı planlamış mıydınız yoksa sizin için sürpriz mi oldu?
SEVİNÇ ERBULAK:
Tabii ki çocuk istiyorduk ama hamile kalmam sürpriz oldu elbette. Bu başlıbaşına bir mucize, çünkü inanamadık öğrendiğimizde. 'Doğurayım mı, aldırayım mı?' diye hiç düşünmedim. Anne-baba olmak eşimle benim zaten çok arzu ettiğimiz bir şeydi.

KAVİN HAYATIMI TAMAMEN DOLDURDU
* Hamilelik döneminiz rahat geçti mi?
Yanımda hep annem vardı ve bana gerçekten çok güzel baktı. Eşim Dalin, hamileliğimin 6'ncı ayında askere gitti. En kaprisli, en fazla naz yaptığım dönemdi. Zaten eşinize ve annenize yaptığınız kaprisi, hayatınızda başka kimseye yapamıyorsunuz.

* Tam da kariyerinizin doruğundayken, bebek yapma kararı zor olmadı mı?
Yoo, hiç korkmadım. Çünkü kariyerin bendeki karşılığı mutlu olmak. Kaliteli işler yapıyorsanız ve belli bir seviyeyi tutturmuşsanız; mesleğinizde korkmanıza gerek yok. Üstelik ben, Türkiye'nin en köklü kurumlarından birinin; İstanbul Şehir Tiyatroları'nın kadrolu oyuncusuyum. Mesleğime böyle bir ara vermekten hiç ama hiç korkmadım. Anneliğin bana vermiş olduğu mutluluğu hayatta hiçbir şeye değişmem. Ekim'de tekrar sahnelere döneceğim ve hayat benim için yeniden başlamış olacak.

* Sahneyi özlediniz mi peki?
Henüz özlemedim! Kavin hayatımı tamamen doldurdu. Televizyon anlamında da bu yıl; 'Ah keşke ben de içinde olsam' dediğim projeler yoktu. Zaten ben kariyer değil, mutluluk hesabı yapıyorum hayatta.

* Mutluluk hesaplanabilir mi?
Elbette mutluluk hesaplanamaz; sadece hayal kuruyorum. Bu hayalin üzerine yürüyorum. Böyle bir şey hedefliyorum kendimde. Çünkü mutlu olduğunuz ve yüzünüz gerçek anlamda güldüğü zaman; dünya size çok çabuk cevap veriyor. Ama kendinizi kararttığınızda her yerdeki ışık sönüyor.

ARTIK BABY TV İZLİYORUZ
* Televizyonda bu yıl kaliteli işler yoktu dediniz...
Biraz temizliğe ihtiyaç var. Seviyesiz işlerin filtreden geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ben hiçbir sirkte, hiçbir buz pateni yarışında ya da 'bilmem ne' çiftliğinde olmazdım. Dolayısıyla Kavin bu dönemde benim için gerçekten bonus oldu.

* Sizce ünlüler neden kendi işlerini yapmak yerine bu tip programlara katılıyor? Bu medyatik olma hırsından mı kaynaklanıyor?
Hiç kimsenin adına konuşamam. Ben içinde olmazdım diyebilirim sadece. Çünkü biz, kendimizle bir yarış içinde olmalıyız. Bu zaten kendimizi ileriye götürme anlamında bir formüldür. Ben her rolüme, yeni bir yarışmış gibi başlarsam kendimi aşmış olurum. Başka alanlardan kimseyle yarışmaya ihtiyacım yok. Böyle bir popülariteye de ihtiyacım yok.

* Siz TV'de neler izlersiniz?
Kavin sayesinde Baby TV izler olduk.

* Kavin doğduktan sonra hayatınızda başka ne değişiklikler oldu?
Çiçek Dilligil'le çok yakınız. O bize doğumdan önce 'Artık Zeynep Kavin çağı başlıyor' demişti. Biz o zaman anlamamış ve çok gülmüştük. Bence çocuklar büyümek için dünyaya gelmiyor; olgun ruhlar olarak doğuyorlar. Benim ve eşim Dalin'in büyümesi için Kavin doğdu! Çocuklar, anne ve babalarını olgunlaştırmak; daha iyi bireyler yapmak için varlar. Kavin'in de bu maksatla doğduğuna inanıyorum. Her şeyi onlar belirliyor ve bizler biraz daha kontrollü olmak zorundayız.

* Kontrollü olmak gerekiyor derken...
ÖzellikleTV programlarının seviyeli olması gerekiyor. Reytingleri çocuklar belirliyor artık evlerde. Şu an evimizin efendileri çocuklar. Bu evin efendisi de 5.5 aylık kızım Kavin'dir. Çocuklara zehir verirseniz, zehir alırlar, çiçek uzatırsanız onu koklarlar.

HATIRA OLSUN DİYE BİR REKLAM İSTERİM
* Kavin'in de sizin gibi oyuncu olmasını ister misiniz?
Kavin ne olmak istiyorsa o olsun. Oyuncu olursa da çok mutluluk duyarım ama aynı zamanda korkarım da! Çünkü bu meslekte insan annesiyle-babasıyla da yarışıyor. Ben eleştiriye çok açık bir insanım ama Kavin de bana dönüp 'Anne sen iyiydin ama öbür oyuncu da süperdi' ya da 'Anne sen ne kadar kötüydün bu akşam' derse sinir olurum. (Gülüyor) Kız çocuklar anneleriyle yarışır biraz biliyorsunuz. Meslektaşım olmasından büyük haz duyarım ama yarışmak istemem çocuğumla. Yarışırsak da hep kaybetmek isterim!

* Batıl inançlarınız var mıdır? Nazara inanır mısınız mesela?
Evet, nazara çok inanırım. Annem iç çamaşırımıza kadar mavi boncuk takar. Kurşun döktürmeyi çok severim ve bunu zaman zaman yaparız. Bazı insanlara komik gelebilir ama ben çok inanıyorum.

* Ne kadar kilo aldınız hamilelik döneminizde?
59 kilo hamile kaldım, 73 kiloya kadar çıktım. Şu anda 10 kilo falan fazlam var. Annemin bakımı sayesinde çok güzel sütüm oldu. Hamilelikte çok almadım ama sonradan emzirme döneminde çok iştahım açıldı. Şu sıralar biraz dikkat etmeye başladım yediklerime. Hamileliğimde yeşilik, sebze ve suyla beslenen ben; emzirirken çikolatalı tatlılara falan çok özendim ama hiç kısmadım. Ekime kadar eski kiloma inmeyi amaçlıyorum.

* Hamilelik döneminizde de bebek doğduktan sonra da sizi pek ortalıkta görmedik. Oysa birçok ünlü kadın reklamlara çıkıyor, dergilere poz veriyor. Size teklif gelmedi mi?
Teklif gelmedi ama iyi de oldu. Dizi setinde falan Kavin'le olmak istemem hiç. Ama anı olsun diye bir reklam filmi çevirmek isterim. Hiç karşı değilim böyle şeylere. Benim karşı olduğum; doğumu, düğünü falan parayla medyaya satmak!
Haberin fotoğrafları