kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Türkiye seçime hazırlanıyor

ANKARA
Şükür ailesinden Hakan'a izin yok
Seçimde AKP'den vekil adayı olacağı söylentileri çıkan futbolcu Hakan Şükür'ün ailesi, oğullarının şimdilik siyasete girmesini istemiyor. Baba Şükür; "Aile olarak bir araya gelip adaylığı değerlendirdik. Biz Hakan'ın bir yıl daha top oynamasını istiyoruz" dedi.

Önceki gün aday oldu, dün ceza yedi

Eski Bilecik Valisi Ayhan Çevik, Sedat Peker'in adamlarına silah ruhsatı verdiği iddiasıyla 5 ay 25 gün hapis cezasına mahkûm oldu. MHP'den milletvekili adaylığı için önceki gün valilikten istifa eden Çevik'in cezası, paraya çevrilerek ertelendi. Yargıtay 4'üncü Ceza Dairesi'nde dün görülen davada Çevik Peker'in adamlarına menfaat karşılığı silah ruhsatı verdiği gerekçesiyle cezalandırıldı.

CHP'li Esat Canan AKP'ye katılıyor
CHP Hakkâri Milletvekili Esat Canan Pazartesi günü CHP'den istifa ederek AKP'ye katılacak. Canan'ın yine aynı ilden aday gösterileceği belirtildi. CHP'li milletvekillerinin aksine Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Genel Kurul salonuna girerek oylamaya katılan Canan, yine Hakkâri'den aday olacak. AKP'nin, Canan'ı Hakkâri'de 1'inci sırada aday göstereceği öğrenildi.

Şebnem Schaeffer "iki partili sisteme" geçti
Manken Şebnem Schaeffer, gönlünü iki partiye birden kaptırdı. Almanya Başbakanı Angela Merkel'in lideri olduğu Hıristiyan Demokrat Parti'ye üye olduğunu belirten Schaeffer, Türkiye'de de birleşme sonucu adını Demokrat Parti olarak değiştirecek DYP'yi destekliyor. Mehmet Ağar ile birlikte "seve seve meydanlara geleceğini" söyleyen Schaeffer, bir sonraki seçimlerde vekillik için yeşil ışık yaktı.
Haberin fotoğrafları