kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
İstemihan Talay

Sağdan sola soldan sağa!

Uğur BECERİKLİ / ANKARA
Erdal İnönü döneminde SHP'de genel sekreter yardımcılığı, DSP'nin yer aldığı hükümetlerde bakanlık yapan İstemihan Talay, MHP'den aday oluyor. Eski MHP'li ve ANAP'lı Yaşar Okuyan ise CHP ile işbirliğine sıcak baktığını açıkladı..
Seçim sürecinde aday adayları ortaya çıkmaya başlarken, dikkat çekici isimlerin eski görüşlerine zıt partilerde aday adayı olduğu görülüyor. DSP hükümetlerinde bakanlık yapan İstemihan Talay,MHP'den aday olurken; ANAP'ta bakanlık yapan ve MHP çizgisinde politika yürüten Hür Parti Genel Başkanı Yaşar Okuyan ise CHP ile işbirliğine açık olduğunu söyledi. Erdal İnönü'nün genel başkanlığı döneminde SHP'de Genel Sekreter Yardımcısı iken geçtiği DSP'nin kurduğu hükümetlerle yıllarca bakanlık yapan İstemihan Talay, MHP'yi seçme nedenini SABAH'a anlattı. Talay, Türkiye'nin içte ve dışta ciddi kuşatmalarla karşı karşıya olduğunu belirterek, "Milli bir duruş sergilemek gerektiğini düşünüyorum" dedi. Talay şöyle devam etti: "Sayın Devlet Bahçeli ile zaten bir dostluğumuz var. Birlikte olduğumuz hükümet döneminden gelen karşılıklı sevgi ve saygıya dayalı bir dostluğumuz oluştu. Kendisini güvenilir bir devlet adamı olarak tanıdım. Bugün Türkiye'nin siyasetinde, uzun dönem görev yapan ve ülke sorunlarına milli menfaatler doğrultusunda çözüm üreten geniş bir yelpaze var. Bu yelpazeyi bir araya toplamak gerekiyor."

OKUYAN CHP'YE SICAK
12 Eylül 1980 öncesinde MHP'de çalışan, 80 sonrasında ise ANAP'ta bakanlık yapan, 2002 seçiminden sonra ise Hür Parti'yi kuran Yaşar Okuyan ise CHP ile işbirliğine hazırlanıyor. Hür Parti olarak uzunca bir süredir mümkün olduğu kadar çok parti ile 'ulusal ittifak' kurulması çalışması yaptıklarını belirten Okuyan, "Birçok parti ile görüşüyoruz. Bu çalışmalar içinde daha sıcak yaklaştığımız CHP odaklı bir ittifak olabilir. Çalışmaları devam ettireceğiz. Bunun sonucunda bir ilerleme kaydedemezsek, o zaman Hür Parti olarak barajın altında kaldığımızı gördüğümüz anda seçime girmeme kararı alacağız. O zaman bir bölen olmamak üzere AKP dışında en fazla oy alan partiyi destekleyeceğiz. Bu parti de şimdilik CHP olarak gözüküyor" dedi. Zaman zaman CHP lideri Deniz Baykal ile görüştüğünü anlatan Okuyan, bu tutumlarını "Hiçbir talepleri olmadan, pazarlık yapmadan" hayata geçireceklerini de bildirdi.
Haberin fotoğrafları