kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
‘FEDAKÂRLIK YAPMADIM’ DSP lideri Zeki Sezer, "Milletvekilliği, fedakârlık edilecek bir yer değil. Fedakârlık yok, gereklilik var. Bir kampanyayı etkin yürütme, Türkiye’yi aydınlığa çıkarma gerekliliği" diye konuştu.

Zeki Sezer aday olmadı CHP'de pürüz korkusu

Aenol ATEŞ / ANKARA
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'in CHP listelerinden milletvekili olmayacağını açıklaması CHP kanadında ittifakın başarısı ve geleceği konusunda kuşku yarattı..
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'in, CHP listelerinden milletvekili adayı olmaktan vazgeçip partinin başında kalmaya karar vermesi, CHP kanadında "Beklenen bu değildi" yorumlarına neden oldu. Ancak, Sezer'in kararı sorun edilmeden güç birliği görüşmeleri sürdürülecek. Şimdi gözler, heyetler arasında yapılacak görüşmelerde pürüz çıkıp çıkmayacağına çevrildi. İttifakın başarısı açısından çok sayıda soru işareti var. İşte CHP'lilerin akıllarına takılan sorular:

SORU VE SORUNLAR

* CHP, Sezer'siz bir işbirliğine ne diyecek?

* DSP bayrakları ile seçim mitingi yapılacak mı?

* Anlaşma sağlanırsa DSP, YSK'ya başvurup seçimlere girmeyeceğini bildirecek mi?

* Meydanlara çıkacak olan Sezer, CHP'ye oy isteyecek mi?

* Meydanlarda toplanan DSP'liler, CHP'ye oy vermeleri için ikna edilebilecek mi?

* Bu durumda DSP, oy olarak güç birliğine ne kadar katkı yapacak?

* İkna olmayan DSP'lilerin başka partilere oy vermesi nasıl engellenecek?

* Sezer Genel Başkan olarak DSP'de kalınca, CHP içindeki DSP kökenli milletvekilleri bir 'hizip' olarak görülecek.

* Bu milletvekillerinin Meclis ve parti içi çalışmalar konusunda sık sık Sezer ile bir araya gelmesi, bilgi alışverişinde bulunup değerlendirme yapması kaçınılmaz olacak. Bu CHP'de huzursuzluğa neden olabilir.

* CHP milletvekili DSP'liler, Sezer ve DSP ile bağlarını güçlü şekilde sürdürdükleri için, iki parti arasındaki 'birleşme' hesapları da tutmayacak.

'FEDAKÂRLIK DEĞİL'
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ise, aday olmamasını, şöyle değerlenderdi: "Milletvekilliği, fedakârlık edilecek bir yer falan değil. Fedakârlık değil, bir gereklilik, bir kampanyayı etkin yürütme, Türkiye'yi aydınlığa çıkarma gerekliliği. Özveri birçok konuda yapılabilir ama milletvekili adayı olmamak herhalde önemli özveri değildir." Sezer, DSP Genel Başkanı olarak kampanyaları yürütme kararlılığında olduğunu belirterek, aday olmama karını daha ilk görüşmede Baykal'a ilettiğini söyledi.