kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

"Ödemeler seçimden sonraya kalır"

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
"Ödemeler seçimden sonraya kalır"
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesabında birikmiş paraların ödemesine ilişkin hazırlanan kanun tasarısının bir seçim yatırımı olmadığını söyledi.

Şener, "Yasa seçimden önce çıksa bile 3-5 ay teknik çalışmalar gerekiyor. Bu nedenle ödemeler seçime yetişemeyebilir diye düşünüyorum" dedi.

Polatlı TED Koleji'nin düzenlediği Gordion Festivali'ne katılan Şener, festival sonrası gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Şener, KEY hesapları ile ilgili yasa çalışmalarının aylar öncesinden başladığını hatırlatarak, nema ödemeleri gibi KEY hesabında birikmiş olan paraları da hak sahiplerine ödeyeceklerini söyledi.

Basında yer aldığı gibi KEY ile ilgili kanun tasarısının seçime yönelik bir çalışma olmadığını vurgulayan Şener, "Yasa seçimden önce çıksa bile 3-5 ay teknik çalışmalar gerekiyor. Bu nedenle ödemeler seçime yetişemeyebilir diye düşünüyorum" dedi.

Uluslararası Derecelendirme Kuruluşu Fitch'in, Türkiye'nin kredi notunu düşürdüğünün hatırlatılması üzerine ise Şener, uluslararası kredi kuruluşlarının bu tür kredileri düşürüp yükseltmelerinin normal olduğunu kaydetti.

Moody's'in Türkiye ile ilgili görüşünün farklı olduğuna dikkat çeken Şener, "Türkiye, hala uluslararası kredibilitesi yüksek bir ülke. Yabancı ve yerli yatırımlar ülkemizde hala devam etmektedir. Fotoğrafa bütün olarak bakılmalıdır. Yabancı yatırım devam ettiği sürece Türkiye'de uygun yatırım ortamının olduğu anlaşılır" diye konuştu.

Şener, İmarbank bonozedelerine ödeme yapılmasını öngören yasa tasarısının önümüzdeki Pazartesi'den itibaren TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başlanacağını kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı seçim süreci ile ilgili bir soruya ise Şener, Meclis'in cumhurbaşkanını halkın seçmesi için Anayasa paketini geçirdiğini, bundan sonraki sürecin cumhurbaşkanının onayını gerektirdiğini hatırlatarak, "Önümüzdeki haftalarda cumhurbaşkanlığı seçiminin nasıl olacağı kesinleşmiş olur" dedi.

Festival kapsamında Polatlı'nın 15 km dışında yer alan Gordion Müzesi'ni de gezen Şener, buradaki Midas Tümülüsü'nde yer alan 1200 yıllık Kral Midas'a ait ahşap mezar odasında da incelemelerde bulundu. Burada Anadolu Medeniyetleri Arkeologu Mustafa Metin'den bilgi alan Şener, daha sonra müze içerisinde sergilenen antik eşyalar hakkında incelemelerde bulundu.