kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Groupama International Genel Müdürü Jean François Lemoux, "Türkiye’ye yatırım yapma kararlılığımız ve faaliyetlerimiz sürmektedir" dedi.

Başak'la ilgili ÖYK kararı Danıştay'dan döndü

Danıştay 13. Dairesi Başak Sigorta'nın Fransız Groupama'ya satışına ilişkin ÖYK kararının yürütmesini durdurduğunu açıkladı..
Danıştay 13. Dairesi, Başak Sigorta'nın yüzde 56.67 ve Başak Emeklilik'in yüzde 41'lik kamu hissesinin blok olarak satışına ilişkin Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) kararının yürütmesini durdurdu. 13. Daire, S.S Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği'nin açtığı davada ilk incelemesini tamamladı ve ÖYK kararının yürütmesini oy birliğiyle durdurdu. Kararda, 4046 sayılı Özelleştirme Yasası'na atıf yaparak "Özelleştirmeye konu hisselerin gerçek değeri tespit edilmeden tesis edilen özelleştirme işleminde hukuka ve kamu yararına uygunluk bulunmamaktadır'' denildi. Kararda, devir sözleşmesinin imzalandığı tarihten önce Başak Depoculuk'a ait İzmir'de taşınmazla ilgili imar değişikliği yapıldığı ve bu değişiklik dikkate alınmadan değer tespiti yapıldığının ileri sürüldüğü kaydedildi. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın bu karara itiraz hakkı bulunuyor. Groupama'dan yapılan açıklamada ise "İhalenin iptali için Danıştay'da dava açan diğer azınlık hissedarlar, benzer davalardan feragat etmiş ve hisselerini sattıkları Groupama ile anlaşmaya varmışlardır. S.S Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği'nin Groupama ile görüşmeleri sürmekte olup, kısa zamanda olumlu sonuçlanması beklenmektedir. Şu anda Başak Sigorta'da, Groupama'nın hisseleri yüzde 98.34'e ulaşmıştır. Marmara Birlik hissesi yüzde 1.66'dır" denildi.