kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

AKP 25 yaşta ısrar edip, aday gösterecek

ANKARA
Başbakan Erdoğan, "25 yaşındakilerden aday göstereceğiz'' dedi. Çiçek de "Anayasa üst norm olduğu için Anayasa hükmü uygulanır" yorumu yaptı..
AKP 25-30 yaş arasındakilerin de aday olabilmesi için son anda atağa geçti. Erdoğan, "25 yaşındakilerden aday göstereceğiz. Neticesi ne olur bilmem'' dedi. Anayasadaki 25 yaş değişikliği geçen yıl Ekim ayında yapılmıştı. Anayasa'da "Seçim kanunlarında yapılan değişiklikler, yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir yıl içinde yapılacak seçimlerde uygulanmaz" hükmü bulunuyor. Bu nedenle, AKP, bu hükmün 22 Temmuz seçimlerinde uygulanmaması için Anayasa değişikliği hazırlamış, ancak daha sonra seçim takvimindeki sıkışıklık nedeniyle bunu askıya almıştı. Şimdi ise yeni bir açılımla 25 yaştan aday gösterme kararı alındı.

YSK: HENÜZ GÜNDEMİMİZDE DEĞİL
Erdoğan'ın Meclis'te açıkladığı bu yeni girişimle ilgili eski Adalet Bakanı Cemil Çiçek de "AK Parti, 25 yaşındaki adayların başvurusunu kabul edecek. O konuda bir sorun yok. Çünkü Anayasa değişti ve seçilme yaşı 25 olarak belirlendi. Anayasa üst norm olduğu için Anayasa hükmü uygulanır. Anayasa hükümleri Seçim Kanunu hükümlerinin üstündedir'' dedi. YSK Başkanvekili Ahmet Başpınar "seçilme yaşı ile ilgili başvuruların henüz gündemlerinde olmadığını" bildirdi. Başpınar seçilme yaşı konusunda TBMM ile herhangi bir görüş alışverişinde bulunmadıklarını da söyledi.