kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Balayı gecesinden Citi ile evliliğe

ASLI AYDINTAŞBAŞ
ASLI AYDINTAŞBAŞ
Akbank ile Citigroup arasındaki 3.1 milyar dolarlık dev ortaklık, Manhattan'da Güler Sabancı ve Citibank CEO'su Charles Prince'in katıldığı ödül töreni ve gala yemeği ile taçlandı. 50 yıl önce Sakıp Sabancı'nın eşi Türkan Sabancı ile balayı için kaldığı Waldorf Astoria Oteli'nin Starlight Roof salonu, bu kez Citibank-Akbank evliliğini kutladı..
Citi ve Akbank arasındaki 3,1 milyar dolarlık dev ortaklık, New York'ta Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ile Citi Başkanı ve CEO'su Charles Prince'in katıldığı gala yemeğiyle kutlandı. Amerikan-Türk Cemiyeti (ATS) tarafından düzenlenen yemekte, Güler Sabancı "Biz müzelerle ortaklık ararken herhangi bir müzeye gitmedik; Paris'te Louvre Müzesi'ni seçtik. Şimdi de finans dünyasının Louvre'uyla birlikteyiz" dedi. "Doğru ortağı bulduk" diyen Sabancı, "Bütün ortaklıklar gibi bizimki de hâlâ beslenip büyütülmeye muhtaç, ama eminim ki görev yerlerinde Akbank'ın geleceği emin ellerde. İnanıyorum ki bunu kanıtlamış olan ekipler bunu da başarabilecek çapta ve kararlılıkta olacaktır" dedi.

CITI CEO'SU: TÜRKİYE ÖNCELİĞİMİZ
Dünya finans sektörünün en tanınmış simalarından olan Citi CEO'su Charles Prince de konuşmasında, "Türkiye bizim için öncelik sahibidir. Türkiye'ye ve geleceğine inanıyoruz" dedi. 17 Ekim 2006 tarihinde 3,1 milyar dolara imzalanan ortaklık anlaşması sonucunda Citi, Sabancı Holding'e ait Akbank'ın yüzde 20 oranında hissedarı olmuştu. Türkiye'nin dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden biri olduğunu ve Türkiye'deki bankaların dünya çapında olduğunu vurgulayan Prince, Akbank- Citi ortaklığını "uzun süreli bir stratejik ortaklık" olarak tanımlarken "Ortaklığımız Türkiye ve ABD arasında güven ve saygıya dayalı ikili ilişkinin de sembolüdür" dedi. Sabancı ve Prince'e ATS tarafından "kurumsal ortaklık" ödülünün verildiği gala yemeği, Manhattan'ın en seçkin otellerinden Waldorf Astoria'da Sabancı Ailesi için özel önem taşıyan bir salonda gerçekleşti. Holdingin kurucusu Sakıp Sabancı, eşi Türkan Sabancı ile 1957'de düğününden hemen sonra New York'a uçmuş, balaylarının ilk gecesinde Starlight Roof isimli bu salonda canlı caz müziği eşliğinde dans etmişlerdi. Starlight salonu, bu kez Sabancı-Citi evliliğinin balayı gecesinde dans edilen mekan oldu.

GECEDE AHMET ERTEGÜN ANILDI
Güler Sabancı, aynı salonda 1999 yılında amcası Sakıp Sabancı'nın Atlantic Records'un sahibi Ahmet Ertegün'den ödül aldığını hatırlatarak birkaç yıl arayla yaşamını yitiren iki adamı andı. Galanın açılışını yapan ATS Başkanı Murat Köprülü de yemek fikrinin ölmeden önce Ahmet Ertegün'den çıktığını hatırlatarak geçen yıl Ford- Koç ortaklığını, bu yıl da Sabancı-Citi ortaklığını ödüllendirdiklerini söyledi. Konuşmacılar, yıllarını ABD'de Türkiye'yi tanıtmaya adayan Ahmet Ertegün'den söz ederken sık sık duygulu anlar yaşadı. Geceye, Ertegün'ün eşi Mica Ertegün de katıldı. Gecede, Cemiyet'in onursal başkanı ve Atlantic Records'un kurucusu Ahmet Ertegün'ün anıldığı kısa bir film de gösterildi.
Haberin fotoğrafları