kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Ermenilerle içiçe büyüdük
Malatyalı işadamı Abdullah Kiğılı

GEÇMİŞİMİZE bakarsak Ermenilerle bir arada yaşayan topluluktuk. Aramızda kardeş ilişkileri var. Malatya'da Ermenilerle iç içe büyüdük. Bir sürü Ermeni arkadaşım oldu. Hatta babamın ortağı Ermeni'ydi. Getirilen nokta yanlış, inanılır gibi değil. Kentin ekonomisine mutlaka tesir edecek, zihinlerde acı nokta bırakacak. Güzel bir şey değil. Ülkeye zarar veriyor.

Kiliselerini yapsınlar
TSO Başkanı M. Mücahit Fındıklı
METEOR
gibi Malatya'nın gündemine düştü. Nasıl tarif edeceğimizi bilemedik. Hırıstiyan cemaati varsa ibadet özgürlüğü de olmalı. Belediye yer tahsis eder, kilise yapılır. Mahalle aralarında kiliseev yanlış.

Didik didik araştırılıyor
Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz

BU olay bütün Malatya halkını, bütün milletimizi üzmüştür. Bu da anlamlı bir cevaptır, duygudur. Adli merciler hukukun içinde kalarak en ince ayrıntısına kadar didik didik araştırıyor. Bu olay nereye kadar gidiyorsa götürülecek.

Üzüldük, tasvip etmiyoruz
Tic. Borsası Başkanı Mehmet Kalaycıoğlu

BU olay bizleri üzdü, tasvip etmiyoruz. Malatya'ya vurulan dış mihrakların bir hançeridir. Çocukluğumda benim bulunduğum mahallenin yüzde 80'i Ermeni'ydi. Onlarla kardeş gibi yaşadık, acı ve tatlı günlerimizi paylaştık. Birlikte büyüdüğümüz yurtdışındaki Ermeni arkadaşlar, olayı duyunca aradı, "Bunu yapanlar Malatyalı olamaz" dedi.
Haberin fotoğrafları