kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

'Trink' markası ile özel bankalarla yarışacak

YAVUZ BARLAS
Halkbank halka arzın ardından blok satış öncesinde adeta özel bankalarla yarışa girecek. 'Trink' markasının tescili için onay bekleyen banka 'trinkcard' ve 'trinkhesap' çıkaracak..
5.1 milyon bireysel ve 500 binin üzerinde KOBİ müşterisi olan Halkbank halka arzdan sonra blok satış ile özelleştirme için adeta özel bankalarla yarışa giricek. Bunun için ilk adımı da bireysel bankacılıkta atacak. Halkbank halka arz izahnemasinde kredi kartı ve bireysel kredilerde atağa kalkacağı mesajını verdi. Halkbank 'trink' markası ile bireysel bankacılıkta tüketicinin gönlünü feth etmeye çalışacak. İzahnamede verilen bilgiye göre 2006 yılı sonunda yapılan başvuru ile 'trink' markası için tescilde onay bekleniyor. Onay çıkarsa Halkbank'ın yeni kredi kartı Halkbank trinkcard olacak. Diğer 'trink' markalı ürünler ise 'Halkbank trinkhesap' 'Trink Halkkart' olarak müşterilerine sunulacak.

TESCİLDE ONAY BEKLİYOR
Marka sahipliği konusu şimdilik karar aşamasında. Banka 'trink' markası için 11 Ekim 2006'da Türk Patent Enstitüsü'ne başvuruda bulunmuş. Ve şuan markanın tescil edilmesini bekliyor. KOBİ müşterileri için de Halkbank 'KOBİ KART' ile piyasa çıkmayı istiyor. Ancak sektörde diğer bankaların da benzer kartları piyasaya sürmesinin Halkbank'ın planlarına ne gibi bir etkisi olacak o henüz bilinmiyor. Ayrıca 'trink' markasını Garanti Bankası temassız chipli kartta şimdiden kullanmaya başlamış durumda. Garanti Bankası 'bonus trink' ile müşterilerine dokunuşla ödeme imkanı tanıyor.

GARANTİ 'TRİNK' VAR
Üstelik geçen hafta banka 'Bonus Trink Saat' çıkararak bu adın bilinilirliğini de artırmayı sürdürüyor. Ancak Halkbank devraldığı Pamukbank'ın markaları ile sektörde faaliyetlerini sürdürürken, kendi markasını da güçlendirmek isiyor. Pamukbank'ın markalarının tescil sürelerini 10 yıllığına uzatan Halkbank bu arada 'trink' ile yeni bir açılım peşinde. Halkbank'ın halka arz izahnamesinde yer verdiği diğer hedefleri ise şöyle:

* KOBİ bankacılığı segmentinde ek finansman imkanları ile genişlemeyi sürdürmek.

* Bireysel bankacılık alanında hizmet kalitesi ve ürün çeşitliliğini artırarak büyümek.

* Geniş şube ağını kullanarak, bankacılıkta çapraz satış olanaklarını kullanmak.

* Mevduat maliyetlerinin azaltılmasına paralel olarak mevduat tabanının genişletilmesi.

* Kârlılığın ve pazar payının artırılması için tüm operasyonların ve sistemlerin iyieştirilmesi.