kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Necip Sinan Dönmez

Viskisini içmeyene Jack Daniel's kahve satacak

FATİH ATALAY
Jack Daniel's, Avrupa pazarıyla aynı anda Türkiye'ye kahvesini getiriyor. İki çeşidi bulunan kahvenin satış fiyatı Avrupa'nın yarısı civarında..
Tennessee merkezli içki firması Jack Daniel's, Türkiye'de gelişmekte olan kahve pazarındaki açığı görüp, Avrupa'yla eş zamanlı olarak kahvesini gelecek hafta tüketicilerle buluşturacak. Starbucks, Gloria Coffee Jeans, Barnies ve Robert's Coffee gibi yabancı oyuncuların Türkiye pazarındaki agresif büyümesini gören Jack Daniel's da geçtiğimiz yıl ilk kez kahve üretimine soyunduktan sonra Avrupa'yla aynı anda kahvesini Türkiye pazarına sunuyor. Şirketin kahve portföyünü Türkiye'ye getiren şirket ise aromatik kahveleriyle tanınan İngiliz Boaters'ın da distribütörü Etiler Tütün Mamülleri Limited. Jack Daniel's Coffee'nin Türkiye Satış Direktörü Necip Sinan Dönmez, "Jack Daniel's'ın meşe fıçılarında kavrulmuş ve Tennesse usulü olmak üzere, iki çeşit kahvesi var. Ürün portföyünde yer alan kahvelerin hiçbirinin içinde kesinlikle alkol yok. Sadece aroması yer alıyor. Yani Jack Daniel's'ın viskisini içemeyen artık kahvesini içebilecek. Türkiye kahve pazarı bebek büyüklüğünde. Olgunlaşması için daha çok yol katetmesi gerekiyor. Çayın devri yavaş yavaş kapanıyor. Türkler eskiden sabah kahvaltılarında çay demlerken yavaş yavaş kahve içmeye başlıyor" dedi.

YARISINA RAFLARDA
Kahveleri; 56, 170 ve 340 gram olmak üzere üç ayrı gramajda piyasa çıkacaklarını belirten Dönmez, ürünlerinin fiyatlarının 8 YTL ile 60 YTL arasında değişeceğini söyledi. Bu fiyat politikasını belirlerken Avrupa'dan daha ucuz olmaya özen gösterdiklerini kaydeden Dönmez, şöyle devam etti: "İngiltere'deki Jack Daniel's kahvenin satış fiyatlarıyla Türkiye'dekilerin fiyatı neredeyse yarı yarıya olacak. Çünkü İngiltere'de kahve tüketimi kişi başına 2.2 kiloyken Türkiye'de yaklaşık 200 gram. Biz de bu nedenle ona göre bir fiyat stratejisi izleyeceğiz. Ama tıpkı viskide olduğu gibi kahvede de kendimizi yüksek segmentte konumlandıracağız." Dönmez, Duty Free'lerin yanı sıra Migros, Carrefour, Macro ve Real gibi zincir marketlerde satışa başlayacaklarını belirtti.