kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
70 kişiden oluşan ENBE Orkestrası 14 yılda yaklaşık 2 bin 500 kez sahneye çıkarak alanlarında bir rekora sahip.

ENBE ünlü besteleri sazla yorumlayacak

Mehmet ÇALIŞKAN/MAGAZİN
ENBE Orkestrası'nın yeni albümünde 'Phantom Of the Opera' ve 'Que Sera Sera' gibi eserler sazla yorumlandı. Albümde Sezen Aksu ile Kayahan'ın besteleri de olacak..
Dünyanın en çok konser veren orkestraları arasında ikinci sırada yer alan ENBE Orkestrası, yeni albümlerinde yeni bir tarz yaratacak! Şefliğini Behzat Gerçeker'in üstlendiği ENBE Orkestrası, albümünde dünyaca ünlü besteleri sazla yeniden yorumlayacak. 'Bell', 'Que Sera Sera', 'Padame', 'Greatest Love Of All', 'Phantom Of the Opera', 'Nathalie', 'No Woman No Cry', 'La Vien Rose' adlı besteler; albümde sazın yanı sıra diğer Doğu enstrümanları da kullanılarak kaydedilecek.

AKSU'DAN 'RAKKAS' VAR!
1993 yılında kurulan ENBE Orkestrası, bugüne kadar Luciano Pavarotti, Placido Domingo, Barry White, Monica Molina ve Goran Bregoviç gibi dünyaca ünlü isimlere çeşitli etkinliklerde eşlik etmesiyle de adından söz ettiriyor. ENBE Orkestrası'nın çok ses getireceği yeni albümünde ayrıca Sezen Aksu ile Kayahan'ın birer bestesi de yer alacak. Kayahan'ın 'Mavilim' adlı bestesinin yer alacağı albümde, Aksu'nun 'Rakkas' adlı bestesini Ferhat Göçer seslendirecek. ENBE Orkestrası ilk albümlerini 'Düşler' adıyla geçtiğimiz yaz satışa çıkarmıştı.