kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Kamu Personeli Yabancı Dil Sınavı yapıldı

Yeni Haber
Yabancı dil tazminatı almak isteyen kamu personeli ile yabancı dil bilgisi seviyesini tespit ettirmek isteyenlere yönelik Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (KPDS) yapıldı.

Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Konya, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon ve Van ile Lefkoşa'da gerçekleştirilen sınav, saat 09.30'da başladı ve 3 saat sürdü. Sınava yaklaşık 69 bin aday katıldı.

KPDS Almanca, Arapça, Bulgarca, Çince, Danca (Danish dili), Farsça, Fransızca, Hollandaca, İngilizce, İrlandaca, İspanyolca, İtalyanca, Lehçe, Macarca, Portekizce, Rumence, Rusça, Sırpça ve Yunancadan yapıldı. Ancak yatırım hizmetlerinde çalışmaları nedeniyle maktu yabancı dil tazminatından yararlanmak isteyen teknik personel, yalnız Almanca, Fransızca ya da İngilizce'den sınava girebildi.

Sınavda, adaylara 100 soru yöneltildi.

DEVLET PARASIZ YATILILIK VE BURSLULUK SINAVI YAPILDI

Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı yapıldı.

Sınav, Türkiye'de tüm illerde ve yurt dışında Lefkoşa ve Medine'de merkezi sınav sistemiyle gerçekleştirildi.

Sınava ilköğretim okullarının 5, 6 ve 7. sınıfları ile ortaöğretim okullarının 9, 10 ve 11. sınıflarında okuyan yaklaşık 428 bin öğrenci katıldı.

Saat 10.00'da başlayan sınavda 5. sınıf öğrencilerine 120, diğer sınıflardaki öğrencilere ise 100 dakika süre verildi.

Parasız yatılılık ve bursluluktan yararlanmak isteyen ilköğretim 8. sınıf öğrencilerinin katılacağı Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) ise 10 Haziran 2007'de gerçekleştirilecek.

Sınav sonuçları, 20 Temmuz 2007 tarihinden itibaren açıklanacak.

(AA)