kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Deniz Ticaret Odası’nın önce İTÜ’ye söz verdiği ancak daha sonra TÜDEV’e devrettiği arazi, Denizcilik Fakültesi’nin hemen bitişiğinde 26 dönüme yayılıyor.

Denizcilerin 'arazi' kavgası sertleşti

HASAN ERŞAN
Deniz Ticaret Odası, İTÜ'ye söz verdiği Tuzla'daki araziyi TÜDEV'e devredince, İTÜ, Anayasa Mahkemesi'ne gitti..
İLİŞKİLİ HABERLER
Denizcilerin 'arazi' kavgası sertleşti
Arazi tartışması inatlaşmaya dönüşünce Türk denizciliğinin 2 önemli kurumu arasında ipler gerildi. Deniz Ticaret Odası, İTÜ Denizcilik Fakültesi'ne Tuzla'da fakültenin bitişiğinde bulunan 26 dönüm araziyi yatakhane yapması için vereceğine açıkladı. Ancak Oda, sözünde durmadı ve araziyi Türk Deniz Eğitim Vakfı'na (TÜDEV) verdi. İTÜ, misilleme olarak 2 yıl süreli kurslarla uzak yol kaptanı yetiştiren TÜDEV'i Anayasa Mahkemesi'ne şikâyet etti. Mahkeme de "kursların üniversite mezunları ile aynı düzeyde yeterlilik belgesi vermesinin Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırı olduğuna" hükmederek, TÜ- DEV'in uzun yol kaptanı ehliyeti vermesini iptal etti. Arazinin TÜDEV'e verildiğinin duyulması üzerine Oda yönetiminden Levent Akson protesto için istifa etti. DTO'nda üniversiteye haksızlık yapıldığı görüşü ağırlık kazanırken Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, Oda'da yaptığı bir konuşmada fakülteye bugüne kadar gerekli yardımları yaptıklarını, yurt sözü verdiklerini ancak arazi sözü vermediklerini ifade etti. Ancak Kalkavan'ın aynı konuşmasında "İstesek 15 günde iki misli ücret vererek tüm fakültenin öğretim elemanlarını alırız" sözleri iplerin daha da gerilmesine neden oldu.

BALIK GÜNÜNE YANSIDI
Gerginlik geçen hafta yapılan geleneksel balık gününe de yansıdı. Fakültede düzenlenen törene DTO yöneticileri gelmedi. Öğrenciler adına bir konuşma yapan Güverte 4. Sınıf öğrencisi Alper Aksoy, şöyle dedi: "Hikâye YÖK ve Müsteşarlığın anlaşmazlığıyla başladı. Ve tarih bir kez daha tekerrür etti. Fillerin tepişmesinden ezilen çimler olmuştur. Anlaşmazlık sadece öğrencilerin geleceği hakkında kaygılanması ve rahatsızlığıyla sonuçlandı."
Haberin fotoğrafları