kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
GÖZYAŞLARINI TUTAMADI... Mahkeme çıkışında hayli üzgün gözüken Hilton'un gözyaşlarına mani olamadığı görüldü.

Hilton'a 45 gün 'aklını başına topla' hapsi

DIŞ HABERLER
Alkollü araba kullanmaktan ehliyetine el konan Paris Hilton, direksiyon başına geçince 45 gün hapse çarptırıldı. Cezanın tecil edilmesi veya paraya çevrilmesi söz konusu değil..
İLİŞKİLİ HABERLER
Hilton'a 45 gün 'aklını başına topla' hapsi
Hilton oteller zincirinin çılgınlıklarıyla gündemden düşmeyen genç veliahtı Paris Hilton'a (26), alkol tutkusu yüzünden cezaevi yolu gözüktü. Hilton, bir buçuk ay boyunca 12 metrekarelik bir hücrede kalacak. Cezanın gerekçesi ise, eylül ayında alkollü araç kullanmaktan ehliyetine el konulmasına rağmen, bir ay sonra yeniden direksiyon başına geçip hız sınırını aşması ve cezanın alkol eğitimi kursuna gitmemesi.

PARAYA ÇEVRİLEMEYECEK
Los Angeles kentinde önceki gün yapılan duruşmaya 10 dakika geç kalan Hilton mahkemeye bir kolunda avukatı, bir kolunda babasıyla girdi. Hâkim kararını açıklamadan önce söz hakkı alan Hilton, "Çok üzgünüm ve bundan sonra çok daha fazla dikkat edeceğim. Bilerek yapmadım" dedi. Ancak hâkim Michaely T. Sauer, "Bir avukatın müvekkiline ehliyetine geçici süre el konduğunu, bunun ne kadar süreceğini söylemediğine inanmıyorum. Söylenen her şeyi göz ardı etti ve direksiyon başına geçti" dedikten sonra kararı açıkladı: 45 gün hapis!.. Üstelik bunun para cezasına çevrilmesine, elektronik kelepçeyle evinde ceza çekmesine ya da tecilli ceza almasına da müsaade etmedi.

TESLİM OLMASI LAZIM
Kararı duyan, Paris'in annesi Kathy önce gülmeye başladı, sonra da hâkime dönüp "Bir imzanızı alabilir miyim" diyerek alay etti. Çıkışta ise gazetecilerin sorusu üzerine, "Şaka gibi ve mide bulandırıcı bir ceza" diye cevap verdi. Paris Hilton ise hâkimin, "22 Ocak'ta imzaladığınız alkollü araç kullanma ve cezasına dair belgelerin ne anlama geldiğini anladınız mı" sorusuna, "Sadece insanların bana imzalamamı söylediği şeyleri imzalıyorum. Ben çok meşgul bir insanım" yanıtını verdi. 5 Haziran'a kadar Paris Hilton'un hâkimin belirttiği gözaltı merkezine teslim olması gerekiyor. Aksi halde hakkında arama emri çıkarılacak ve cezası da 90 gün artırılacak.