kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Ahmet Misbah Demircan GÖNÜLLÜLER İŞ BAŞINDA... Moda Tasarımcıları Derneği Başkanı Korçan, festivalde profesyonellerin yanısıda 70 kişilik genç tasarımcı ordusuyla çalışıyor.

Galata Kulesi'nin etrafını moda sardı

Ulaş YILDIZ / MERKEZ
Ünlü Türk modacılar, özel koleksiyonlarını ilk kez podyum yerine Galata Moda Festivali kapsamında sokaklarda kurulan standlarda tüketiciye sunuyor..
Moda Tasarımcıları Derneği'nin Beyoğlu Belediyesi ile ortak düzenlediği Galata Moda Festivali önceki gün başladı. Galata Kulesi ile çevresinde gerçekleştirilen festivalde, ünlü moda tasarımcılarının özel kıyafetleri kurulan sokak standlarında satılıyor. Tasarımcılarının ilk kez halka açık bir festivalde biraraya geldiği etkinlikte Bahar Korçan, Hakan Yıldırım, İdil Tarzi, Arzu Kaprol, Hatice Gökçe, Özlem Süer, Ümit Ünal, Gamze Saraçoğlu, Mehtap Elaidi, Bige Irmak, Niyazi Erdoğan-Ayça Hacı, Ezra-Tuba Çetin, Ebru Günay, Deniz Kaprol, Erol Albayrak, Alex Akimoğlu, Simay Bülbül, Rana Canok, gibi isimlerin tasarımları yer alıyor. Satışa sunulan ürünlerde en yüksek fiyat ise 250 YTL. Festival alanında ayrıca müzik dinletisi ve özel grupların canlı performansları da sunuluyor. 70 genç tasarımcı da festival alanında gönüllü çalışıyor. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, festivalle hem Beyoğlu'nu hem de Türkiye'yi tanıtma fırsatı bulduklarını belirterek, "Moda tasarımcılarımıza çok teşekkür ediyorum" dedi. Moda Tasarımcıları Derneği Başkanı Bahar Korçan ise organizasyonun yurtdışında bilinen Türk tasarımcılarının yurtiçinde de tanınmasını sağlayacağını belirtti.
Haberin fotoğrafları