kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Baykal ile Sezer'in sürpriz gece buluşması

Şenol ATEŞ / ANKARA Baykal
CHP lideri Baykal ile DSP Genel Başkanı Sezer, dün gece sürpriz biçimde bir araya geldi. İki liderden sonra heyetlerin görüşmeyi sürdürmesi birlik umutlarını artırdı..
DYP ile Anavatan'ın birleşme kararından sonra solda da önemli bir adım atıldı. Aylardır konuşulan Deniz Baykal-Zeki Sezer görüşmesi için ilk adım atıldı. İki lider dün gece 22.00 CHP sıralarında CHP Genel Merkezi'nde buluştu. İki liderin başbaşa görüşmesinin ardından heyetler de gece yarısına kadar görüşmeyi sürdürdüler. DSP Genel Başkanı Sezer'in bugüne kadar "Randevu isteğimiz var, randevu alamıyoruz" şikayeti ve CHP'nin "Bizde böyle bir talep yok" yanıtlarından sonra ilk somut adım atıldı. Baykal aylardır kendisinden randevu alamadığından şikayet eden DSP liderine en kısa sürede görüşme için kurmaylarına talimat verdi. İki liderin beklenen görüşmesi dün gece gerçekleşti.

GECE BOYUNCA SÜRDÜ
CHP Genel merkezinde 1.5 saat süren sürpriz buluşmanın ardından partiden önce Sezer, sonra da Baykal ayrıldı. Liderlerden sonra heyetlerin görüşmeye devam etmesi, CHP ve DSP çevrelerini olduğu kadar başkentin siyasi kulislerini de heyecanlandırdı. Kulisler gece yarısı, "DYP-ANAP sonrası bir nikah da CHP ile DSP arasında mı kılınıyor?" sorusuyla çalkalandı. CHP Genel Sekreteri Önder Sav ve Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem ile DSP Genel Sekreteri Ahmet Tan ve Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı iki parti arasındaki görüşmeyi, sabahın ilk saatlerine kadar sürdürdüler.