kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
CHP’lilerin önergeleri Komisyon Başkanı Kuzu’nun önüne yığıldı.

Anayasa Komisyonu'nda 'orgazm' tartışması çıktı

Şenol ATEŞ-Hülya KARABAĞLI/ANKARA
Cumhurbaşkanını halkın seçmesi ve 5+5 formülünü içeren anayasa değişikliği paketinin Anayasa Komisyonu'ndaki görüşmeleri AKP-CHP savaşına dönüştü. Telefonlar, bardaklar havada uçuştu, Milletvekilleri birbirinin üzerine yürüdü..
Cumhurbaşkanını halkın seçmesi ve 5+5 formülünü içeren anayasa değişikliği paketinin Anayasa Komisyonundaki görüşmeleri AKP-CHP savaşına dönüştü. Telefonlar atıldı, bardaklar havada uçuştu. Milletvekilleri birbirinin üzerine yürüdü, hakaretler birbirini izledi. AKP'li Metin Kaşıkoğlu içlerinde bayan milletvekillerinin de bulunduğu CHP'lilere "Önerge vererek orgazm oluyorsunuz" deyince ortalık daha da karıştı.

Önergeler kilitledi
Komisyondaki görüşmeler CHP'nin verdiği binlerce önerge nedeniyle kilitlenince milletvekilleri birbirine girdi. CHP'li üyeler binlerce önergeyi Başkan Burhan Kuzu'nun önüne koydular. CHP'li üyelerin "Önergelerden sizi göremiyoruz Başkan" sözleri ve Kuzu'nun "Sizi görmek için koltuğu yükselttim" yanıtı vermesiyle yumuşak bir havada başlayan görüşmelerde, dakikalar ilerledikçe tansiyon yükseldi. AKP'li üyeler, üyelerin konuşmasını 5 dakikayla sınırlayan ve her üyenin bir kez önerge verebileceğine ilişkin önerge verdiler. CHP'lilerin itirazı üzerine Komisyon Başkanı Kuzu, bir maddeye 1600 önerge verildiğini belirtti. Seslerin yükselmesi üzerine Başkan Kuzu, elindeki çay kaşığını tabağa vurarak, yanındakilere "Dellendim" dedi. Tartışma her geçen dakika daha da sertleşti. CHP'li milletvekilleri oylama geri alınmayınca dosyaları masaya fırlatarak, ellerini masaya vurarak itiraz ettiler.

Telefonlar atıldı
CHP'li Halil Ünlütepe ile AKP'li Mevlüt Akgün birbirlerinin üzerine yürüyerek, karşılıklı olarak hakaret ettiler. Bu milletvekilleri birbirlerine telefon fırlattılar. Yeniden toplanan Komisyonda gerginlik bitmedi. Başkan Kuzu'nun CHP'lileri dinlemeden maddeleri peş peşe oylaması, Anayasa profesörü Oya Araslı'yı da çileden çıkardı. Araslı, kendini tutamayarak Başkan Kuzu'nun üzerine yürüdü. Kuzu'nun önergeleri okutmadığını ve direk oylamaya gittiğini söyleyen Araslı , oturduğu sandalyeden fırlayarak "Anayasa istiyorum... Anayasa" diye bağırdı. Araslı'nın Kuzu'ya müdahalesini CHP'li Ahmet Ersin ile AKP Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa engelledi. Bu sırada CHP'li milletvekilleri "Başkan istifa" diye bağırarak masaya vurdu. Araslı'yı masanın diğer tarafında oturan Bakan Mehmet Ali Şahin'in su vererek sakinleştirdiği görüldü. AKP'li Kaşıkoğlu, kadın milletvekillerinini de bulunduğu toplantıda CHP'lilere, "Önerge vererek orgazm oluyorsunuz" deyince CHP'liler ayaklandı. CHP'li Hüseyin Ekmekçioğlu, "Ne demek orgazm olmak" diye bağırdı. Kaşıkoğlu, Ekmekçioğlu'na "Ben sana anlatırım" yanıtı verdi. Bunun üzerine Ekmekçioğlu, "Ben sana yaparım" dedi. CHP'liler komisyonu terk etti. AKP'li üyeler oturuma devam ederek Anayasa değişikliği paketini kabul ettiler.
Haberin fotoğrafları