kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Türkiye'den gönderilen e-postalara ambargo!

TİMUR SIRT
TTNET üzerinden gönderilen çöp e-postaların miktarı dünyada ilk beşe girdi. Kriz anlarında e-postalara ambargo tehdidi gündeme geldi..
Türkiye'de internet kullanıcı sayısının yaklaşık 17 milyona ulaşması, hızlı internet abonesinin 3 milyon 500 bine ulaşması güvenlik risklerinin de artmasına neden oldu. TTNET internet omurgası üstünden gönderilen çöp elektronik postaların sayısı her geçen gün artmaya başladı. Bireylerin ve kurumların güvenlik önlemi almamaları Türkiye'den gönderilen e-postaların küresel güvenlik krizlerinde ambargo uygulanmasına neden olabilir. Havalimanlarının riskli olarak sınıflandırılması gibi internet omurgalarında da risk tehditleri sıralaması yapılıyor. Bu da bilgi alışverişlerinin kriz durumlarında engellenmesine neden olabiliyor. Ticareti bile etkileyecek risk düşük boyutta. TrendMicro'nun servis sağlayıcıların omurgaları üzerinden gelen çöp elektronik posta sıralamasında TTNET üst sıralarda yer alıyor. 5 Mayıs tarihinde yer alan son 24 saat içinde gönderilen çöp e-posta sıralamasında 408.2 milyon adetle TTNET, beşinci sırada yer alıyor.

GÜNDE 408 MİLYON

İnternet güvenlik şirketi ISS'in Ar- Ge ve istihbarat birimi X-Force tarafından hazırlanan rapora göre, 2006 yılında toplam 7 bin 247 yeni güvenlik açığı yakalandı ve analiz edildi. Bu sayı, günde ortalama 20 yeni tür açık bulunduğunu gösteriyor. Artan kullanıcı sayısı ile birlikte TTNET omurgasından yapılan saldırılar ve çöp postaların sayısı artmaya başladı. Çöp postaları ve saldırıları önlemek için TTNET, kurumların ve bireylerin hepsinin güvenlik önlemi alması gerekiyor. ADSL kullanımının artması sevindirici bir gelişmeyken güvenlik önlemlerinin yetersiz kalması güvenlik riskini artırıyor.