kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Yönetmen ve yapımcılar, üçüncü filmin görsel anlamda ilk iki filme fark attığı görüşünde...

Örümcek Adam bu kez ağlarını daha sert örecek!

ZEYNEP GÜLER GÜNAYDIN
Tobey Maguire, Kirsten Dunst, James Franco ve Thomas Haden Church'ün başrollerini paylaştığı 'Örümcek Adam 3'te kahramanımızın daha önce hiç görmediğimiz bir yüzü ortaya çıkıyor. Sinsi bir siyah madde yüzünden Örümcek Adam'ın önce kostümü, sonra da kişiliği karanlık bir hal alıyor. Kibirli ve sert Örümcek Adam'ın yeni düşmanları ise Venom ve Kum Adam..
Fanatiklerinin uzun süredir merakla beklediği 'Örümcek Adam 3' vizyona girdi. İlk iki filmi dünyada toplam 1.6 milyar dolardan fazla hasılat getiren serinin bu yeni filminde; bir yandan Peter Parker'ın yeni maceraları yer alırken, bir yandan da ilk iki filmde başlayan kişilik değişimleri belirginleşiyor. Her üç dev yapımın yönetmeni olan Sam Raimi, "Filmi yaparken şunu sorduk: 'Bu genç adamın daha öğrenmesi gereken neler var?' Onu karakterindeki eksikliklerle yüzleştirdik; daha önceki hikayelerde aşması mümkün olmayan engellerle karşılaştırdık. Bu şekilde, ya yenilecek ya da bu engelleri aşabilecek güçte bir kahramana dönüşecekti" diye konuşuyor.

SİYAH KOSTÜM ETKİSİ
Filmde motosikletine yapışan sinsi siyah madde yüzünden kırmızı- mavi kostümü siyaha dönüşen Peter'ın karakterinin de farklılaşmasını "Peter'ın karakterinin daha karanlık yönlerini irdelemek istedik" diye açıklayan yapımcı Laura Ziskin şunları söylüyor: "Kostüm siyaha dönüştüğünde, giyen kişide zaten var olan özellikleri güçlendiriyor ve pekiştiriyor. Peter'ı daha güçlü ve hızlı yapıyor ama bir de daha kibirli ve saldırgan olmasına yol açıyor." Laura Ziskin izleyicilerin ilk iki filmde olduğu gibi 'Örümcek Adam 3'te de zorlayıcı bir hikaye, eşsiz yazılmış karakterler ve karmaşık ilişkilere tanık olacağını ama bu kez bunların hepsinin çok daha büyük ve daha iyi olduğunu söylüyor ve ekliyor: "Birçok yeni karakterimiz, yeni kötü adamlarımız ve Peter için çok daha büyük bir mücadelemiz var."

MARY JANE DESTEK
Yönetmen Sam Raimi üçüncü filmin başlangıcında izleyicilerin Peter Parker'ı büyük ölçüde bıraktıkları yerde bulacaklarını anlatıyor: "Peter, kahraman olmanın gereklerini ve doğru şeyi yapmak üzere fedakarlık yapması gerektiğini kabul ediyor. Mary Jane'le ilişkisine gelince, ikisi hiç olmadıkları kadar yakınlar. Mary Jane, Peter'ın Örümcek Adam olduğunu ikinci filmin sonunda öğrenmişti ve şimdi Peter'ın süper kahraman oluşunun getirdiği sorumlulukları paylaşmaya çalışıyor."

EFEKTLERDE İDDİALILAR
Görsel efektler açısından "Bu film, üç filmin uzak ara en büyüğü" diyen yapımcı Ziskin, bunun nedenini şöyle açıklıyor: "İzleyicinin beklentisini karşılarken, heyecanlı bir deneyim de kattık. Kum Adam ile Venom'un sahnelerinde görsel efektler için çok daha fazla emek harcandı." "İzleyici her zaman yeni bir şeyler görmek, yeni yerlere götürülmek ister" diyen yönetmen Sam Raimi ise "Her zaman 'Daha önce neyi görmedim?' diye sorarsınız. Daha önce görmemişseniz, muhtemelen onu yaratacak teknoloji olmadığındandır. 'Örümcek Adam 3'ün efektlerinin altından kalkabilmek için yeni yöntemler geliştirdik" diye konuştu.