kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Meydanlardan 'Ayıp artık birleşin' çığlığı

Ali FİLİZKAN - Rıdvan KÖRPE - MANİSA
"Cumhuriyet'e sahip çık" mitingleri dün Manisa, Çanakkale, Marmaris ve Almanya'da yapıldı. Coşkulu yürüyüşlere damgasını vuran slogan "Solda birlik" oldu. Halk "Artık birleşin" çağrısı yaptı..
Manisa'da, geleneksel Mesir saçma törenlerinin yapıldığı Sultan Meydanı, 'Manisa Cumhuriyetine Sahip Çıkıyor' mitingi nedeniyle tarihi günlerinden birini yaşadı. Polis, TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın miting alanına 500 metre mesafedeki evinin bulunduğu caddede ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Mitinge, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer de katıldı. Atatürkçü Düşünce Derneği'nin öncülüğünde gerçekleştirilen mitinge, başta çevre iller İzmir, Uşak, Afyonkarahisar, Denizli, Uşak, Aydın, Antalya, ve Kütahya olmak üzere Türkiye'nin her yerinden on binlerce kişi geldi.

MANİSA'DA TARİHİ GÜN
Çok sayıda vatandaş da balkonlarına Türk bayrakları asarken, öğretmen evi önünde toplanan kalabalık saat 10.00'da "Türkiye laiktir laik kalacak", "CHP-DSP-SHP birleşin", "Meclis Başkanı Cumhuriyet düşmanı", "Ülke bütünlüğü için laik eğitim", "Atatürk'ün gençliği görev başında", "Genciz güçlüyüz Atatürkçüyüz", "Çankaya yolları mollalara kapalı" "Atatürkçü Türkiye", "Birleşin", "Çankaya'da imam istemiyoruz" sloganlarıyla ve Onuncu Yıl Marşı'nı söyleyerek Sultan Meydanı'na kadar yürüdü. Ancak her yıl Mesir Macunu Şenlikleri'ne sahne olan Sultan Meydanı, daha sabah saatlerinde 100 bin kişiye ulaşan kalabalığa dar geldi. Miting başlamadan İbrahim Gökçen Bulvarı ve Çarşı Caddesi olmak üzere meydan çevresindeki tüm yollar toplanan yaklaşık 150 bin kişilik kalabalıkla doldu taştı.

"BİRİLERİNİN MEMLEKETİ"
Yaklaşık 150 sivil toplum kuruluşunun katıldığı mitingde yapılan anonsta, Manisa'nın bu güne kadar bu kadar kalabalık bir mitinge ev sahipliği yapmadığı vurgulandı. Bu arada anonsu yapan görevli, "Bugün Manisa'da toplandık. Biliyorsunuz, birilerinin memleketinde toplandık" şeklinde anons yaparak Arınç'a gönderme de bulununca kalabalık Arınç'ı ıslıkladı.