kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Suat Yalaz: Çocukluğumda tam bir sinema tutkunuydum; rejisörlere mektuplar gönderir, onlara hatalarını söylerdim. Hatta bir gün ANT Film’in sahibi Turgut Demirağ’dan "Haklısınız" diye cevap gelmişti.

Yeni 'Karaoğlan'ı genç 'Superman' oynayacak

GÖKÇEN KESKİN - DIŞ HABERLER
Usta çizer Suat Yalaz; yönetmen Kudret Sabancı ve yapımcı Erol Avcı'yla 'Karaoğlan'ı beyazperdeye döndürecek: Yeni filmi ABD ile ortak çekeceğiz. Geçmişte Kartal Tibet'in oynadığı rolü 'Superman'in gençliğini canlandıran aktör hayata geçirecek..
Yıllar önce SABAH Gazetesi için çizdiği 'Son Osmanlı-Yandım Ali' karakteri, Kenan İmirzalıoğlu'nun başrol oynadığı bir sinema filmine dönüşmesinin ardından Suat Yalaz yine kolları sıvadı. Yalaz, "Yandım Ali'nin devamı geliyor. İkinci film için İstanbul'da geçecek yeni bir macera yazıyoruz" dedi. Geçmişte Kartal Tibet'in canlandırdığı 'Karaoğlan'ın da yeniden beyazperdeye döneceğini müjdeleyen ünlü çizer, "Film, Türk-Amerikan ortak yapımı olarak 2008 yazında çekilecek. Karaoğlan'ı 'Smallville' dizisinde Superman'in gençliğini canlandıran çocuğun oynaması (Tom Welling) düşünülüyor" şeklinde konuştu. 1960 yılında yarattığı 'Karaoğlan' karakteri ile Türkiye'de yabancı kaynaklı çizgi-roman hakimiyetine darbe vuran Suat Yalaz, yeni projelerini GÜNAYDIN'a anlattı.

GELECEK YAZ ÇEKİLECEK

* Uzun yıllardır Paris'teydiniz ama bu sene Türkiye'de de adınızı çok fazla duyduk... Aslında Paris'te yaşıyorum ama film projeleri için geldim ve bir yıldır buradayım.

* Biz sizi 'Karaoğlan' ile tanıdık; Kartal Tibet'li 'Karaoğlan' filmleri çok sevildi. Acaba bu filmlerin devamı gelecek mi? Yeni 'Karaoğlan' kısmetse 2008 yazında çekilecek. Kudret Sabancı bu işi organize ediyor; Erol Avcı da prodüktörlüğünü yapıyor. Türk-Amerikan ortak yapımı bir proje olacak. Karaoğlan'ı da belki Amerikalı bir çocuk oynayacak. 'Smallwille' dizisinde 'Superman'in gençliğini canlandıran Tom Welling düşünülüyor. Yüzü karaktere çok uygun olduğu için onun oynamasını istiyoruz. Amerika büyük pazar olduğu için 'Karaoğlan' dünya çapında bir film olacak.

* 'Yandım Ali' filmi çok ilgi çekti. Şimdi de onun 'Kanal Seferi' adlı macerasını çizgi-roman olarak yayınladınız. Bu macera ikinci filmin konusu mu olacak yoksa? Hayır. 'Yandım Ali'nin işgal altındaki İstanbul'da yapacağı daha çok iş var! Maceraları 8-10 kitap ediyor. 'Yandım Ali'nin filmle bağlantısı olmayan birbirinden güzel çizgi-roman maceraları birbirini izleyecek.

YİNE 1 MİLYON GELECEK


* 'Yandım Ali'nin beyazperdede devamı gelecek değil mi? Evet. Yapımcı Mehmet Soyarslan da Kenan İmirzalıoğlu da çok istiyor. Zaten birinci filmimiz, gişede 1 milyonu aştı. İkinci filmde de 1 milyon izleyicinin istediği senaryoyu yazarız. Kenan bu yaz 'Acı Hayat'ı bitiriyor; "Yeni bir diziye başlamayıp, yüzümü dinlendireceğim" diyor. Önümüzdeki yaz Şener Şen'le bir filmde oynayacak. 'Yandım Ali'nin ikincisine de o filmden sonra ağustos ile ekim arasında başlayabiliriz.

* Yeni macerada nelerin yaşanmasını planlıyorsunuz? Yeni senaryo; çizgi-roman olmamış bir hikaye olacak. İstanbul'da geçecek yeni bir macera yazıyoruz. Zaten birinciyi çekerken, "İkinci filmde kullanırız" diye ayırdığımız birçok güzel sahne var. Çizgi romanlarımda filmin devamı Anadolu'da geçiyor. Ancak biz yeniden işgal altındaki İstanbul'a dönmek istiyoruz. Kurtuluş Savaşı ve işgal altındaki İstanbul olacak.

ÖDÜL MUTLU ETTİ

* Geçtiğimiz ay Türk tarihine katkılarınız için ödül almıştınız... Evet; İzmir Türk Dünyası Kültür ve İnsan Hakları Derneği, Türk Eğitim- Sen ve Yesevi Derneği tarafından ödüllendirildim. Bu ödül beni çok mutlu etti. Yakın tarihimiz üzerine çalışmalarımı yoğunlaştıracağım.

* Neler yapmayı planlıyorsunuz? 'Atatürk'e Suikastler ve İstiklal Mahkemeleri' adlı belgesel eserim yayımlandı. 'Yakın Tarihimize Damgasını Vuranlar' dizisinden 3 kitabımız daha kısa aralıklarla basılacak. Kariyerime Avrupa'da devam etmem yüzünden Türkiye'deki yarıştan uzak kalmıştım. Bir-iki yılda bu açığı kapatırım diye düşünüyorum. Serde gençlik var ne de olsa! Kimse duymasın ama nisanda 75'e girdim...
Haberin fotoğrafları