kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Kenan İmirzalıoğlu

Kenan'la aramda büyük bir aşk var

* Çizgi romanlarınız güzel kadınlarla dolu. 'Yandım Ali' filmi için oyuncu seçerken buna dikkat ettiniz mi? Erotizm ve güzel kadın benim hayal dünyamda var. Çizgi romanlarımda da sultanlar ve 'Karaoğlan'ın aşık olduğu güzel kadınlar vardır. Filmde Cansu Dere'nin oynadığı karakteri öyle ahım şahım bir güzel olarak çizmedim. O yüzden Cansu Dere isabetli bir seçim oldu. Ancak Rus kızını çok özenerek çizdim. 'Nadya'yı oynayan Anna Babkova'nın çok güzel olmasını özellikle istemiştim. Öyle de oldu.

PARAYI TERCİH ETTİ
* Kenan imirzalıoğlu, çizgi karakterle tam olarak uyuştu mu sizce? Kenan'la birbirimize çok uyduk; "Abi beni çizmişsin" diyor. Kenan'la aramızda öyle bir aşk doğdu ki; inanılmaz bir şey! Kenan'ın çizdiğim adamdan tek farkı çok uzun boylu olması.
* 'Karaoğlan' için de Kartal Tibet tam isabetti değil mi? Kartal benim dikkatimi ilk olarak isminden dolayı çekti. 1964'te 'Karaoğlan Aranıyor' diye bir yarışma açmıştım. Oradan kimseyi beğenmedim. Ayhan Işık istedi; "Olmaz" dedim. Yılmaz Güney "Ağam kapkara karşındayım, sen gitmiş Karaoğlan arıyorsun" dedi; istemedim.
* Kartal Tibet'i nasıl buldunuz peki? Sonra bir tanıdık "Ankara'da Kartal Tibet adında bir tiyatro oyuncusu var" dedi; isme bayıldım! Eğitimi de vardı, yüzü de uyuyordu ve onda karar kıldım. Ama 3.5 sene sonra o beni sattı!
* Kartal Tibet size ne yaptı ki? Benim sinema kariyerimi söndürdü. 'Yüzbaşı Kartal' diye bir film yapacaktık ama başka bir yapımcı 35 bin lira verince onları tercih etti. Parayı görünce gitti ve bir daha yazıhanemden içeri giremedi.