kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Nisan 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Meydanı dolduran binlerce kişinin salladıkları ay-yıldızlı bayraklar ve Atatürk posterleri böylesine güzel görüntüler oluşturdu.

Yabancı haber ajansları geniş yer verdi

Uluslararası haber ajansları, Cumhuriyet mitingine geniş yer ayırdı. Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, yüz binlerce kişinin ellerinde Türk bayraklarıyla "hükümetin istifasını istediğini" abonelerine duyurdu. Çağlayan mitinginin 14 Nisan'da Ankara'nın Tandoğan Meydanı'nda yapılan mitingden sonra "hükümet karşıtı" ikinci miting olduğunu bildiren AP, katılanların "Türkiye laiktir, laik kalacak" sloganı attıklarını kaydetti.

BBC: LAİKLİĞİN BÜYÜK GÖSTERİSİ

İngiliz Reuters haber ajansı da Çağlayan'daki mitinge Türk bayrakları ve "hükümet karşıtı" pankartlar taşıyan yüz binlerce insanın katıldığını duyurdu. İngiliz yayın kurumu BBC ise "Türk laikliğinin büyük gösterisi" başlığıyla verdiği fotoğraflı haberde, on binlerce kişinin laikliği desteklemek için İstanbul'da gösteri yaptığını kaydetti. CNN de gösteri haberini görüntüler eşliğinde abonelerine ulaştırdı. CNN, gösteri haberinde Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmediği açıklamasına da yer verdi.

TARIK AKAN: HALK MUHTIRASI
Diğer yandan mitinge katılanlar arasında sanatçılar da yer alıyordu. Tiyatro sanatçısı Rutkay Aziz sahneye çıkarak Nazım Hikmet'in "Memleketim'' adlı şiirini okudu. Tarık Akan da, "Muhteşem bir kalabalık var. Bugünkü miting halkın muhtırasıdır'' diye konuştu.