kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Nisan 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
* KALABALIKTAN vericilerin etkilenmesi sonucu cep telefonları dahi çekmedi. Bunun nedeninin, bomba ihbarları üzerine polisin çevredeki baz istasyonlarını etkisiz hale getirmesi olduğunu açıklandı. İstanbul içinden katılanlar Perpa ve Şişli Camisi önünden ilerlerken şehir dışından gelenler Okmeydanı'nda toplanıp, Piyale Paşa Bulvarı üzerinden alana ulaştı.

* KATILIMCILAR arasında kadınların çoğunlukta olması dikkati çekti. Çocuklarıyla gelen aileler olduğu da gözlendi.

* MİTİNGDE 7 bin polis görev aldı. Katılımcılar saat 10.30'dan itibaren 18 arama noktasından geçirilerek alana alındı. Türk bayraklarının takılı olduğu sopalar ile hakaret içeren yazıların bulunduğu afiş ve pankartlar polis tarafından alana sokulmadı. Tertip Komitesi yetkilileri, mitinge katılanlardan Türk bayrağı dışında herhangi bir siyasi partinin ya da derneğin bayrağının taşınmamasını da istedi.

* SAAT 13.00'ten itibaren sırasıyla Bulutsuzluk Özlemi, Sadık Gürbüz ve Tolga Çandar şarkılarıyla kalabalığı coşturdu. Konuşmaların yapılacağı ve çeşitli sanatçıların şarkı söyleyip şiir okuyacağı sahnenin yanına kurulan dev sinevizyon ekranından Mustafa Kemal Atatürk'e ve Kurtuluş Savaşı yıllarına ait görüntüler yayınlandı.

MİTİNGE siyasilerden CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, Hür Parti lideri Yaşar Okuyan katıldı. Katılan parti liderlerinin adları kürsüden okunurken vatandaşlar muhalefet partilerine "birleşin" diye bağırarak mesaj verdi.

ÇYDD Genel Başkanı Saylan konuşmasında, "Çankaya'da laik Cumhuriyeti içine sindirmiş çağdaş bir çift istiyoruz" diyerek Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik mesaj verdi.

ANKARA Tandoğan'da düzenlenen ilk mitingi canlı yayınlamadıkları nedeniyle eleştirilen kanallar, dünkü mitinge geniş yer verdi. Kanaltürk'ün yanı sıra Kanal B, Sky Turk ve Avrasya TV canlı olarak yayınlarken, NTV, CNN Turk, TRT2 ve 24 kanalları zaman zaman canlı yayınla bağlandı.
Haberin fotoğrafları