kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Nisan 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Ali Bardakoğlu

Diyanet yanıt verdi: Bizimle bir ilgisi yok

ANKARA
Diyanet'ten yapılan açıklamada Ankara'daki Kuran yarışması ile Şanlıurfa'da kızların ilahi okuması etkinliklerinin kurumla bir ilgisinin olmadığı belirtildi..
Genelkurmay Başkanlığı'nın gece yarısı bildirisine Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan da yanıt geldi. Diyanet, bildiride örnek gösterilen 4 etkinlikten 2'si ile kurumun ilgisi olmadığını belirtti. Laiklik vurgusuyla başlayan açıklamada, "Diyanet İşleri Başkanlığı, bir kamu kurumu olarak, 'laiklik ilkesi' doğrultusunda, bütün siyasi görüş ve düşünüşlerin dışında kalarak ve milletçe dayanışmayı ve bütünleşmeyi amaç edinerek özel kanununda gösterilen görevleri yerine getirmekle yükümlüdür" denildi. Açıklamada Genelkurmay bildirisindeki iddialar tek tek yanıtlandı: Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasında vurguladığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na denk gelen Ankara'daki Kuran yarışması teşebbüsü ile Şanlıurfa'daki etkinliklerle ilgileri olmadığı belirtilen açıklamada, "Bu etkinliklerin başkanlığımızın başlattığı Kutlu Doğum faaliyeti ile uzaktan ve yakından hiçbir ilgisi bulunmamaktadır" denildi.

DENİZLİ SİYASİ DEĞİL
Denizli İl Müftülüğü tarafından yapılan programın ise herhangi bir siyasi parti ile birlikte yapılmadığı belirtildi. Etkinlikteki piyeste rol alan ve ilahiler okuyan koronun Başkanlığa bağlı yaz Kuran kursunda öğrenim görmüş öğrenciler olduğu kaydedildi. Denizli'ye bağlı Nikfer beldesindeki etkinliğe de değinilen açıklamada, bu etkinliğin Kutlu Doğum çerçevesinde yapılmadığı bildirildi. Etkinliğin yıl boyu il müftülüğü tarafından belli bir program dahilinde yapılan kadın ve aileye yönelik faaliyetler kapsamında gerçekleştirildiği kaydedilen açıklamada, salon olmaması nedeniyle programın okulun salonunda yapıldığı ifade edildi. Açıklamada, bu konuda "mahalince" inceleme başlatıldığı da vurgulandı.