kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Nisan 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Metin Yurdagül (solda) ve Ali Ülker, çikolatadaki yeni stratejilerini anlattı.

61 yıllık Golden, Ülker'in çikolatada yeni yüzü oldu

Türkiye'nin en eski çikolata markası olarak bilinen Golden, Ülker Çikolata'nın yeni yüzü oldu. Ülker Grubu Başkanı Ali Ülker, "Ülker'in adını geri plana çekip, markalaşmaya gidiyoruz" dedi..
Ülker Grubu, çikolatada yeni bir yapılanmaya yöneldi. Türkiye çikolata pazarının yüzde 51'ini elinde tutan Ülker'in ürettiği çikolatalar arasında Ülker Çikolata'nın payı yüzde 40'ı bulunca, Grup bu ürününe isim olarak bir dönem Türkiye'nin en ünlü çikolatası olan 'Golden'i marka olarak seçti. Yeni yapılanma nedeniyle basının karşısına çıkan Ülker Holding İcra Kurulu Yönetim Kurulu Üyesi ve Gıda Grubu Başkanı Metin Yurdagül, Ülker Grubu Başkanı Ali Ülker ve Çikolata Grubu'nun diğer temsilcileri bundan sonra atacakları adımları anlattı. Ülker'in 1940 yılından gelen bir isim olduğunu anımsatan Ali Ülker, şöyle konuştu: "Ülker çikolata, gofret var. Ancak aslında Ülker bir jenerik isim, yani marka değil. Biz son dönemde Ülker'i geri plana çekip markalaşma ve pazarlamada öne çıkma yönünde adımlar atıyoruz. Bunlardan biri de Golden oldu. Artık Ülker Çikolata, Ülker Golden Çikolata olacak. Golden kalite ve zenginlik çağrıştıran bir isim. Çikolatamıza bir kişilik kazandırma, yatırım yapma kararı aldık. 2-3 yıl içinde Golden markasını öne çıkarıp, Ülker'i biraz daha geri çekeceğiz."

BORÇLARINI KAPATTILAR

Bunun için Türkiye'nin nostaljik markalarından Golden Çikolata'nın isim hakkını satın aldıklarını dile getiren Ali Ülker, marka için ödedikleri bedeli ise 'ticari sır' olduğu için vermek istemedi. Ülker, "Ancak iyi bir para ödedik, benim bildiğim Golden'in eski sahipleri borçlarının tamamını kapattı" değerlendirmesinde bulundu. Türkiye'de çikolata pazarının geçen yıl yüzde 28-30 oranında büyüdüğünü anımsatan Ali Ülker, kriz döneminde de büyümelerinin sürdüğünü dile getirdi. Markalaşma yönünde adımların atılmaya devam edeceğini kaydeden Ali Ülker, "Kendi markalarımızı yaratma da olabilir, böyle geçmişten gelen değerli markaları satın alma da olabilir" diye konuştu.