kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Nisan 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
BAKAN YILDIRIM KISALTMALARDAN YAKINDI Sektörde kullanılan yabancı terimlerin kullanıcılara zorluk çektirdiğine dikkat çeken Yıldırım, "Vatandaş bu hizmetlerin ne getireceğini bilmek istiyor" dedi.

Teknopark içinde bulunmayan yazılımcıya da ar-ge teşviki var

TİMUR SIRT
Yazılım ve donanım konusunda ar-ge çalışması yapan tüm şirketlere destek verileceğini söyleyen Ulaştırma Bakanı Yıldırım, "Teknoparkta olmasalar da hibe destek verilmesini sağlayacak teşvik yasası yakında Meclis'te" diye konuştu..
Avea, mobil şebekesini internet üzerinden yönetebilme kabiliyetini geliştirecek yeni nesil ağ yatırımını Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Avea Genel Müdürü Cüneyt Türktan ve Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer'in de katıldığı törenle hizmete açtı. Toplantıda Ar-Ge teşvik yasasının yakında Meclis gündemine taşınacağını belirten Bakan Yıldırım, numara taşınabilirliği ile ilgili olarak "Hukuk sürecindeki konuyu tartışma doğru olmaz" dedi.

'Fiyat indirin'
Avea yetkililerinden verdikleri hizmetlerin bedellerini indirmelerini isteyen Ulaştırma Bakanı Yıldırım şöyle konuştu: "İndireceksiniz arkadaşlar, ucuzlatacaksınız... Vatandaş ucuz hizmet alacak. Ucuzlayınca internet, telefon daha çok kullanılacak. Bunu yaygınlaştırmak ve sürümden mi kazanmak istiyorsunuz, o zaman fiyatlarınızda indirim yapın. İndirirseniz sonuçta vatandaş da memnun olur, siz de istediğiniz sonucu alırsınız.'' Bakan Yıldırım, konuşmasında sektördeki kısaltmalardan da yakındı. Ulaştırma Bakanı "Kardeşim, bize ne gareziniz var? Bunları ezberlemek zorunda mıyız? Doğru dürüst, vatandaş nasıl anlayacaksa 'Yüksek hızlı protokol'ü... 'Yüksek hızlı internet erişimi' deyin, anlasın. Vatandaş bu hizmetlerin ne getirmek istediğini bilmek istiyor" dedi.