kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Nisan 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Yılmaz Ulusoy

Malatya'daki olaydan sonra yabancılar bize 'Fiyatınızı kırın' diyor

Seçkin ÜREY/ EKONOMİ
Ulusoy Holding Yönetim Kurulu Eş Başkanı Yılmaz Ulusoy son dönemde yaşanan olayları bahane eden yabancı tur operatörlerinin fiyat indirme talebi ile geldiğini söylüyor..
Ulusoy Holding Yönetim Kurulu Eş Başkanı Yılmaz Ulusoy, Malatya'da üç Hıristıyanın öldürülmesi ve Trabzon merkezli olayları bahane eden yabancı tur operatörlerinden fiyat indirme talepleri gelmeye başladığını söyledi. İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) dün yapılan olağan Meclis toplantısında konuşan Ulusoy, "Bir Malatya - Tabzon olayını bahane eden tur operatörleri, son olarak bizden fiyat kırmamızı istedi. Türk turizmcisi turist getirtmek için üzerine para verecek duruma geldi" diye konuştu. Geçtiğimiz hafta sonu Antalya'da olduğunu anlatan Ulusoy, "16-17 Euro'ya her şey dahil insanları yedirip içirip yatırıyorlar" dedi. Antalya Çanağı'nın katledildiğini dile getiren Ulusoy, turizmde atıl kapasite olmasına rağmen yeni yatrımlar yapıldığını dile getirdi. "Antalya Belediye Başkanı ve diğer yetkililere yeni yatırımlara izin vermemeleri gerektiğini söyledim. Ruhsat vermemelerini istedim" diyen Ulusoy, yedi yıldızlı otelleri de eleştirdi. Ulusoy, "Türkiye'ye üç-dört yıldızlı otel müşterisi geliyor. Böyle bir durumda yedi yıldızlı otel yapmak akıl kârı değil" dedi. Ulusoy, tekstil ve turizmin sorunlarının hükümete taşınması için çalışma yapılmasını önerdi.

'SEÇİMDE UNUTULMASIN'
Bu arada İSO Başkanı Tanıl Küçük de Cumhurbaşkanlığı konusunun netlik kazanmasıyla birlikte dikkatlerin üretimin ve ihracatın sorunlarına yönelmesi gerektiğini söyledi. Küçük, "Seçim gündemi üretimin, sanayimizin sorunlarının ihmal edilmesine neden olmamalıdır. Böyle bir ihmal bedelleri de beraberinde getirir" dedi.