kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Nisan 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
MELİHA OKUR

'Türk Hayırseverlik Fonu' kuruluyor

Citigroup, McKinsey, CocaCola Company, GE... Sayıları bir elin parmaklarını geçmiyor. Alanında dev şirketler. Onlara "küresel ikon" lakabı takılmış! Anayasaları; istihdam, teknoloji ve stratejik ortaklıktan oluşuyor. Küresel ikonlar dünyanın etrafında tur atıyor.
Türkiye, küresel ikonların çok fazla ilgisini çekmiyor. Biliyorum, itiraz edeceksiniz, küresel ikonlar, Türkiye'ye büyük para bağlamıyor. Sadece ısınma turlarını sürdürüyorlar.
O yüzden 7 Mayıs'ta New York'taki ünlü Waldorf Astoria Oteli'nde bu yıl ikincisi yapılacak gala yemeği, bu açıdan çok önemli! Ev sahibi, 1949 yılından bu yana ABD'de faaliyet gösteren Amerikan Türk Topluluğu (ATS). Gala, Akbank ile Citibank ortaklığı nedeniyle yapılıyor. Geçen yıl yapılan ilk galada Ford ve Otosan evliliği kutlanmıştı.
Diyeceksiniz ki; "Bu yemekte ne var?"
Bana göre öncelikle politika var!
Bir kere Kuzey Irak, PKK, sözde Ermeni soykırım yasa tasarısı gibi konuların başımızı ağrıttığı, ABD ile ilişkilerin gerildiği bir dönemde bu tip organizasyonlar hafife alınmayacak kadar hassas. Çünkü bu yemeklerde
"ülke adına lobi" yapılıyor. Daha ne olsun! Hoş, o gece ATS'nin onur konuğu olarak Citibank'ın CEO'su Charles Prince ile Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, birlikte konukları karşılayacak.
Prince deyip geçmeyin! Kendisi, Citigroup'un sahibi Sandy Weill'in sağkolu. Galiba bu yüzden gala yemeğinin biletleri çoktan bitmiş! Biletler
bin dolar, masalar ise 10 bin dolardan kapış kapış gitmiş...
Geceye kimlerin katılacağına gelince;
Sabancı Holding'ten HalukSuzan Sabancı Dinçer, Coca-Cola'dan Muhtar Kent, Çiğdem Simavi, Şirin Devrim, Warner Müzik'ten Dior Kohen katılıyor. Bir aksilik çıkmazsa Kemal Derviş de orada olacak. Ayrıca ABD Senatosu'ndan pek çok senatör de geceye katılacak.
Hatırlatalım, ATS'nin onursal başkanı rahmetli Ahmet Ertegün'dü. Şimdi eşi, aynı desteği sürdürüyor.
ATS'nin başında ise Arı Hareketi'nin kurucu ismi Kemal Köprülü'nün ağabeyi Murat Köprülü var. Köprülü, uluslararası finans kesiminin çok güvendiği ve yakından tanıdığı bir isim.
İki yıldır Türk-Hayırseverlik Fonu'nun kuruluşunu tamamlamaya çalışıyor.
Görünen o ki, bu kez fonun tüm işi bitecek ve küresel ikonların yarattığı "melekler" bu fona gereken desteği verecek!
Haydi hayırlısı!