kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Nisan 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Ali Dumankaya Uğur Dumankaya

Dumankaya'nın hedefi 5 yılda 15 bin konut inşa etmek

"2008 yabancı ortaklık yılımız olacak" diyen Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu üyesi Ali Dumankaya, yeni projelerin yolda olduğunu, 5 yılda 15 bin konut üreteceklerini söyledi..
İLİŞKİLİ HABERLER
h
Dumankaya'nın hedefi 5 yılda 15 bin konut inşa etmek
Son dönemde İstanbul Kurtköy'de gerçekleştirdiği konut projeleri ile gayrimenkul sektörünün ilgisini bölgeye yoğunlaştıran firmalardan biri olan Dumankaya İnşaat'ın Yönetim Kurulu üyesi Ali Dumankaya, şirketin gelecek beş yıllık hedefini '15 bin konut inşa etmek' olarak açıkladı. Dumankaya İnşaat'ın ilk lansmanını 22-25 Mart arasında İstanbul'da düzenlenen Konut ve İşyeri Fuarı'nda gerçekleştirdiği Konsept İstanbul projesini basın mensuplarına tanıttığı toplantıda konuşan Dumankaya, bugüne kadarki en pahalı ve en özenli projelerini hayata geçirdiklerini söyledi. Yeni projeler üretmeye devam edeceklerini belirten Dumankaya, "Göztepe'de 600 dairelik bir projemiz var. Seçim sonrasında çalışmalar başlayacak. Ataşehir'de inşa edilecek 250 konutluk bir projenin yanı sıra Gizli Bahçe bölgesinde çalışıyoruz. Bunların dışında 2 bin 500 ve 3 bin konutluk iki ayrı proje ile daha ilgileniyoruz, ancak çalışmalar henüz tamamlanmadı. Dumankaya'nın hedefinde 5 yılda 15 bin konut inşa etmek var" dedi.

ORTAKLIK 2008 YILINDA
"Bugün 'tamam' desek birkaç farklı projede yabancı ortaklık kurabilecek kadar teklif alıyoruz" diyen Dumankaya, bu girişimi 2008 yılında hayata geçirmeyi planladıklarını kaydetti. Dumankaya, Türk gayrimenkul sektörüne yabancı ilgisinin her geçen gün yoğunluğunun arttığına değinerek şunları söyledi: "Bu konuda çok fazla teklif alıyoruz. Projelerimize ortak olmak veya ortak proje geliştirmek istiyorlar. Ancak biz, firmamıza ve ülkeye katkısı olacağını düşündüğümüz projeler için yabancılarla çalışmayı düşünürüz. 2008 yılında yabancı gruplardan gelen teklifleri değerlendireceğiz ve ortak projeler geliştireceğiz."

100 MİLYON $'A MAL OLDU
Dumankaya İnşaat'ın Kurtköy'de 32 bin 69 metrekarelik alan üzerine inşa ettiği Konsept İstanbul isimli projesinin ilk etabında 325 daire ve 13 villa bulunuyor. Projede 3+1, 2+1 daireler ve 1+1 stüdyo tipi üniteler ile dubleks villalara yer veriliyor. Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dumankaya, projedeki fiyatları 61 bin YTL olan 39 metrekarelik dairelerin hepsinin satıldığını söyleyerek, şu anda en ucuz konutların 101 bin YTL'lik 67 metrekare büyüklüğündeki stüdyo daireler olduğunu belirtti. Dumankaya, toplam 800 konuttan oluşacak projenin 100 mlyon dolara mal olduğunu belirterek, bugüne kadar hayata geçirdikleri en pahalı projenin Konsept İstanbul olduğunu kaydetti. Dumankaya, projeyi Eylül 2009'da tamamlayacaklarını söyledi.