kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Nisan 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Cumhurbaşkanı, Başbakan ve TBMM Başkanı koltuklarına oturacak çocuklar Eski Meclis binasında Atatürk’ün balmumu heykeli önünde SABAH’a poz verdi.

'Erdoğan çıkmasın'

Nergis DEMİRKAYA-Aslı UYUR/ANKARA
SABAH, 23 Nisan'da Cumhurbaşkanı, Başbakan, TBMM Başkanı ve Milli Eğitim Bakanı koltuklarına oturacak çocukları, eski TBMM binasında buluşturdu..
SABAH, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Cumhurbaşkanı, Başbakan ve TBMM Başkanı koltuklarına oturacak çocukları buluşturdu. Eski Meclis binasında Atatürk'ün balmumu heykeli önünde poz veren öğrenciler koltuklarına oturacakları liderler hakkındaki düşüncelerini ve nasıl bir Türkiye istediklerini ve Cumhurbaşkanlığı seçimi konusundaki görüşlerini anlattılar. 16 Mayıs'ta görev süresi dolacak olan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in koltuğuna Yahya Çavuş İlköğretim Okulu 5'inci sınıf öğrencisi İhsan Taylan Özver oturacak. Sezer'in aksine konuşmayı çok seven Özver, Cumhurbaşkanı'nı, "Güleryüzlü, çok asil duruyor, gözleri çok keskin bakıyor, her halinden kendine güveni olduğu belli" diye tarif etti. Sezer'in rejimi ve cumhuriyeti çok iyi koruduğunu düşünen Özver, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olup olmayacağı konusunda ise aynı politikacılar gibi mesafeli yanıt verdi: "Aday olup olmadığı belli değil. Meclis en doğru kararı verecektir." Başbakan Erdoğan'ın koltuğa oturacak olan Çalışkanlar İlköğretim Okulu 5'inci sınıf öğrencisi Kamil Karaca ise bu konuda çok net konuştu: "Başbakan olmak Cumhurbaşkanı olmaktan daha iyi. Başbakanlar halkla iç içe. Çocuklarla çocuk, büyüklerle büyük oluyorlar."

ANANI DA AL GİT
Başbakanı otoriter ama çok başarılı bulan Karaca'nın bir eleştirisi var. Mersin'de sıkıntısını anlatan çiftiçiye, "Ananı da al git" diyen Erdoğan'a, "Ben Başbakan olsam bir çiftçiyle öyle konuşmazdım" uyarısında bulundu. 23 Nisan'da Meclis Başkanı Bülent Arınç'ın koltuğuna ilk kez bir kız öğrenci oturacak. 5'inci sınıf öğrencisi Beril Dikdere Arınç'ı, "Güleryüzlü, müsamahalı, halkla ilgili, çok konuşkan" diye tarif ederek, "Meclis Başkanı olsam Arınç gibi olurdum" dedi. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in koltuğuna oturacak olan 5'inci sınıf öğrencisi Gülten Büşra Kapılı, eğitimde bölgeler arası eşitsizliğin giderilmesini istedi. Ankara Valisi, garnizon komutanı, belediye başkanı ve milli eğitim müdürlüğü koltuklarına oturacak çocuklarda barış içinde bir dünya istediklerini söylediler.