kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Nisan 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
BALIKÇILARLA SOHBET Erdoğan Kumkapı’da 20 dakika sohbet ettiği balıkçılara işlerinin nasıl gittiğini sordu. Balıkçılar, Erdoğan’a "iyi yanıtını verdi.

'Başbakan kal' diyen esnafa Erdoğan: Siz ne diyorsanız o

Umut TÜTÜNCÜ/ MERKEZ
Başbakan Erdoğan dün İstanbul'da Zeytinburnu sahil yolunda piknik yapan vatandaşlarla sohbet etti. Kumkapı'da ise balıkçıları ziyaret etti..
Başbakan Recep Tayyip İstanbul'da sohbet ettiği esnafın "Başbakan kalın, böyle iyi" demesi üzerine "Siz ne diyorsanız o" dedi. İstanbul'a gelen Erdoğan genellikle kullandığı D 100 Karayolu yerine bu kez sahil yolunu tercih etti. Yedikule mevkisinde, piknik yapan vatandaşları görünce makam aracını durduran Erdoğan, vatandaşların yanına gelerek, onlarla bir süre sohbet etti. Buradaki ikram edilen böreği yiyen ve çay içen Erdoğan, yaklaşık 15 dakika vakit geçirdi.

"NEDEN OLMASIN"

Erdoğan, "Efendim, Başbakan olarak bir daha onların yanına gelecek misiniz?" sorusuna "Neden olmasın" şeklinde yanıt verdi. Erdoğan, daha sonra sahil yolundan Kumkapı'ya geldi. Araçtan inerek balıkçıların yanına giden Erdoğan bir süre onlarla sohbet etti. Bir esnafın eliyle yukarıyı işaret ederek, "Oraya çıkmayın, böyle iyi'' demesi üzerine Erdoğan, "Siz ne diyorsanız o'' karşılığını verdi. Daha sonra, bir grup esnafın "Cumhurbaşkanı olun'' diğer bir grubun da "Başbakan olarak kalın'' demesi üzerine Erdoğan, "Bakın gazeteciler de burada. Ne diyorsunuz'' diye sordu. Bunun üzerine esnafın büyük çoğunluğu alkışlayarak, "Başbakan'' diye seslendi. Erdoğan da ellerini iki yana açıp "Başbakan kalın" diyen balıkçıları işaret etti. Balıkçılar ayrıca 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ı kastederek, "Özal'ın düştüğü hataya düşmeyin" tavsiyesinde bulundular.
Haberin fotoğrafları