kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Nisan 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Felçli Yumoş artık koşuyor

NESLİHAN TUNÇ
Ayakları felçli olan Yumoş, dokuz ay boyunca barınakta, bakıma muhtaç durumda yaşadı. Amerika'dan getirtilen homeopatik ilaçlar sayesinde sağlığına kavuştu..
Yaklaşık dokuz ay önce kardeşiyle birlikte sokakta bulundu Yumoş. Gürpınar Hayvan Barınağı'na getirildi. Burada yapılan kontrollerde çok hasta olduğu ortaya çıktı. Kardeşi de o da, çok ciddi bir hastalık olan gençlik hastalığına yakalanmışlardı. Kardeşi tedavilere cevap vermedi ve hayata gözlerini yumdu. Yumoş ise daha dirençli çıktı ve yaşama geri döndürüldü. Ancak ne yazık ki hastalık onda ciddi bir hasar bırakmış ve ayakları tutmaz hale gelmişti. Gürpınar Barınağı'nın gönüllüleri ona dokuz ay boyunca özverili bir şekilde baktılar. Ancak barınak koşulları onun için uygun değildi ve Yumoş'un gözlerindeki hayat ışığı giderek kayboluyordu. Yumoş'un zor koşullarını gören hayvansever Ebru Elgöç, "Onun için ne yapabilirim?" diye düşünürken, aklına homeopati tedavisinin geldiğini söylüyor: "Amerika'da hayvanlarda sıkça uygulanan bu tedaviyle Türkiye'de de birkaç köpek tedavi edilmiş ve felçten kurtulmuş diye duymuştum. Amerika'da Ebru Ünal adlı bir arkadaşımız var. Onu aradım. Kendisi ilaçları yolladı." Daha sonra Ebru Elgöç, Empati Veteriner Kliniği'nden Veteriner Elhan Atik ile birlikte tedaviyi uygulamaya başladıklarını söylüyor. Hemen Yumoş'u barınaktan alıp kliniğe getirmişler. Yaklaşık iki aydır klinikte tedavi görüyor Yumoş. Ve homeopati mucizesi bir kez daha kendini ortaya koymuş durumda. Yumoş'u tedavi eden Veteriner Elhan Atik, Amerika'dan gelen ilaçları tam kurallarına göre uyguladıklarını ve Yumoş'un her geçen gün biraz daha iyiye gittiğini söylüyor: "Ön bacaklara his geldi. Yumoş şu an arabasıyla sürat yapıyor. Homeopati beni çok şaşırttı. İlk gördüğümde bu bacağın açılması imkânsız diyordum, şimdi olabilir diyorum. Dileğimiz arabasız yürüyebilmesi. Böyle bir ihtimal az da olsa var. Homeopati klasik tedavinin destekleyicisi olarak çok başarılı olduğu kesin. Kronik uzun süreli vakalarda inanılmaz faydaları var. Yumoş şimdi çok mutlu."

YENİ ARABA LAZIM
Yumoş'un şu sıralar tek sorunu, yürüteç vücuduna uygun olmadığı için rahat hareket edememesi. Ebru Elgöç acilen Amerika'dan Yumoş'un vücut ölçülerine uygun bir yürüteç getirtilmesi gerektiğini söylüyor: "Araba ona küçük geliyor. Amerika'dan yeni bir araba sipariş edilmesi lazım. Onun dışında ilaçlar için de desteğe ihtiyacımız var. Kalıcı bir yuva bulunmasını istiyoruz. Bakım isteyen bir hayvan. Altı değişiyor, masaj yapılıyor, yemekleri özel yapılıyor. Erkek, bir buçuk yaşında. Husky ve Alman Çoban Köpeği kırması."
Bilgi için tel: (0212) 880 00 48