kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Nisan 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

23 Nisan'da yok yok

Dünyanın tek çocuk bayramı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için pek çok etkinlik düzenleniyor. İşte bu özel bayramı eğlenceli bir şekilde kutlamak isteyenler için öneriler.....
Çikolata yapmaya ne dersiniz?
Mövenpick Hotel Istanbul, çocuklar için Çikolata Yapımı Kursu düzenliyor. Şef Maximilian J.W. Thomas ve Pastane Şefi Yücel Akbaş tarafından, 23 Nisan Pazartesi günü saat 13.00-15.00 ve 16.00-18.00 saatleri arasında verilecek olan kursa katılmak isteyenler önceden kayıt yaptırabilirler. Kursun fiyatı 85 YTL.
Tel: (0212) 319 29 29

Eğlence sizi bekliyor
Toys 'R' Us, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı farklı etkinliklerle kutluyor. Türkiye genelindeki 37 Toys 'R' Us mağazasında palyaçolar hem minik ziyaretçilerinin yüzlerine renkli resimler yapacak hem de balonlar, taçlar, bayraklar dağıtacak. En büyük eğlence ise Toys 'R' Us'ın Maslak mağazasında gerçekleşecek. Maslak mağazasında Doğa Koleji ile birlikte 23 Nisan Şenliği yapan Toys 'R' Us, gün boyunca yarışmalar düzenleyecek, çocuklara oyunlar oynatacak. Ayrıca o gün Maslak'ta, çocuk berberinde tıraş olan her çocuk, Doğa Koleji'nden kamp kazanacak.
Tel: (0212) 286 00 16

23 çocuğa hediye
Kalyon Hotel
, İstanbul'un tarihi yarımadasındaki konumundan yola çıkarak 6 - 12 yaş arasındaki çocuklara bir kültür gezisi düzenliyor. 23 Nisan törenleriyle çakışmaması ve küçüklerin kolayca katılabilmesi için gezi, yarın yapılacak. Yanlarında birer yetişkinle birlikte saat 11.00'de Kalyon Hotel'de buluşacak minikler, lisanslı bir rehber eşliğinde İstanbul'un tarihi yarımadasında bir gezi yapacak. Kalyon Hotel'e kısa bir yürüyüş mesafesindeki Hipodrom, Yerebatan Sarnıcı ve Topkapı Sarayı'nda şehrin Bizans ve Osmanlı dönemleri hakkında bilgi edinecekler. Ücretsiz olarak düzenlenen bu tura katılmak için önceden rezervasyon yaptırmayı unutmayın.
Tel: (0212) 517 44 00

Bu konseri kaçırmayın
Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile birlikte, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu'nda, sahne alıyor. DÇSO, bu özel gün için, ünlü bestecilerin eserlerini seslendirecek. İlki dün akşam gerçekleşen konserin ikincisi ise bugün, saat 11.00'de çocuklara yönelik repertuvar ile son bulacak.
Tel: (0312) 309 13 43

Küçük ellerden kurabiyeler
Yayın hayatında bir yılını dolduran Leziz dergisinin mutfağına bu ay çocuklar girecek. 23 Nisan'a özel sayfalarda çocuklar mutfakta yarattıkları harikalarla annelerini aratmayacaklar. Çocukların seveceği şekillerde kurabiyeler, kanepeler, pizzalar, köfteler, kekler Leziz'in bu ayki sayfalarında yer alıyor.

Bir varmış, bir yokmuş
Her Burca Bir Masal
adlı kitap da, bu 23 Nisan'da çocuğunuza alabileceğiniz hediyeler arasında. Çocukların hayal dünyası gibi yaratıcı, rengârenk ve pozitif bir dille yazılmış kitabı Emre Mahir yazdı, Bener Ömür Yılmazer, Efsun Güneş ve Buket Barlas resimledi. 112 sayfalık kitabın satış fiyatı 14 YTL.

Eğlenceye doyacaklar
Profilo Alışveriş Merkezi
'nde bugün ve yarın 13.00-18.00 saatleri arasında düzenlenecek 'Hayalinizdeki 23 Nisan' konulu resim yarışması ile 7-14 yaş arasındaki çocuklar yeteneklerini sergileyecek. Derece alanların ödüllendirileceği yarışmada seçilecek ilk 10 resim, bir hafta boyunca Profilo Alışveriş Merkezi'nde sergilenecek. Nokia, Uluslararası Gençlik Vakfı ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı işbirliği ile yürütülen Düşler Atölyesi Projesi kapsamındaki 'Benim Portrem' sergisi de Profilo Alışveriş Merkezi'nde sergilenecek. Bunların dışında; çocuk animasyonları, yüz boyama aktiviteleri, Tolga Han Çocuk Dans Grubu Dans Gösterisi, balon ve bayrak dağıtımı aktiviteleri de çocukları bekliyor.
Tel: (0212) 216 44 00

Tiyatro şenlikleri
Devlet Tiyatroları ve Migros işbirliği ile düzenlenen Geleneksel 23 Nisan Tiyatro Şenliği, 18-30 Nisan tarihleri arasında, Migros'un bulunduğu 12 ilde gerçekleşiyor. Migros mağazalarını ziyaret eden herkesin ücretsiz edinebileceği davetiyeler sayesinde, çocuklar tiyatro heyecanını yaşayacak. Şenlikte 15 farklı oyun, 52 temsilde sahnelenecek. Tel: (0216) 444 10 44 Başka bir tiyatro şenliği de Dalin ve İstanbul Devlet Tiyatrosu işbirliği ile 21-29 Nisan tarihleri arasında düzenleniyor. Şenlik kapsamında Çiçeğim Solmasın, Yıldız Tarihi ve Don Kişot adlı oyunlar izlenebilir. İstanbul Milli Eğitim Bakanlığı'nın desteği ile hafta içi, okullardan misafir edilen öğrenciler ücretsiz tiyatro seyretme şansına sahip olabilecek.
Tel: (0212) 292 39 00
Haberin fotoğrafları