kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Nisan 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Ece Bar ve alt katında bulunan Aynalı Meyhane, İstanbul gece hayatına renk katmaya devam ediyor.

Kendi gitti adı kaldı yadigâr

EYLEM BİLGİÇ
Ece Aksoy, Ece Bar'dan ayrıldı ama mekân, birbirinden lezzetli yemekleri ve eğlencesiyle hâlâ müdavimlerinin göz bebeği..
Eğlence dünyasının iki büyük ismi Egemen Bostancı ve Günay Tuncer, 80'li yılların sonunda, Etiler'deki eski Ankara Sineması'nın yerine, Stüdyo 54 adında yeni bir mekân açtılar. Mekânın üst katını değerlendiremeyince de Ece Aksoy'u çağırıp burayı restoran yapmasını istediler. İşte artık bir efsaneye dönen Ece Bar ve Restoran'ın hikâyesi böyle başladı. Aksoy'un elinden çıkan birbirinden lezzetli yemekler ve her zaman bir dost meclisini andıran mekân, kısa zamanda kendi müdavimlerini yarattı. Tabii Ece Bar zamanla, bulunduğu mekâna da sığmamaya başladı. Bunun üzerine Aksoy, kendi adını taşıyan mekânını ilk Arnavutköy'e taşıdı, tabii müdavimleriyle birlikte. İki yıl burada hizmet verdiler, 93 yılında ise bir adres değişikliği daha oldu. Artık Ece Bar ve Restoran'ın yeni adresi, hâlâ bulunduğu Kuruçeşme'ydi. Yedirip içirmeyi her zaman çok seven Ece Aksoy, mekânı için öyle lezzetler hazırladı ki, müdavimleri ne bu lezzetlerden kopabildi ne de kendisinden. Özel sızma yağla hazırlanan Ege mutfağının örnekleri, her zaman Ece'nin ana mönüsünü oluşturdu. Tabii mekânın İstanbul gece hayatına yaptığı katkıyı da unutmamak lazım. Türk pop müziğine emeği geçen ünlü isimler, yıllardır Ece'nin müdavimlerini eğlendirmeye devam ediyor.

YENİ LEZZETLER EKLENDİ
Altı-yedi ay önce Ece Bar ve Restoran'da, kendisi büyük ama etkisi küçük bir değişiklik yaşandı. Mekâna adını, şanını veren Ece Aksoy, yeni bir kulvarda yüzmek üzere Ece Bar ve Restoran'dan ayrıldı. Ama bu artık Ece Bar ve Restoran'ın öldüğü anlamına gelmiyor. Çünkü yıllardır birlikte çalıştığı arkadaşları onun varlığını aratmıyor. Zaten Aksoy da işletmeyi devretmesine rağmen, iki-üç ay mekâna gidip gelmeye ve arkadaşlarına destek vermeye devam etti. Aynalı Meyhane ve Ece Bar olarak iki kattan oluşan mekânın mutfağı artık Dilek Boltürk ve Güven İkto'nun ellerine teslim. Boltürk yedi, İkto altı yıl Aksoy'la birlikte çalıştığı için mönü aynı lezzetleri koruyor. İlk kurulduğu günden beri, yani 23 yıldır Ece Bar'da çalışan salon şefi Halil İbrahim Karagül, mönüde hiçbir değişiklik yapılmadığını, sadece yeni lezzetlerin eklendiğini söylüyor. Yani Ece Bar'ın mutfağında Ayvalık ve Antakya'dan özel olarak getirilen sızma zeytinyağı kullanılmaya devam ediliyor. Yine Ege usulü zeytinyağlılar, sahan köfte, arpacık sağanı dolması, pazı dolma, kereviz köftesi, pırasa köftesi, yedi ot salatası, mücver, aynalı börek eski lezzetleriyle mönüdeki yerini koruyor. Akşam saat 18.00'de kapılarını açan ve gece 02.00'ye kadar konuklarını ağırlayan Ece Bar ve Restoran, eğlenmek isteyenler için de güzel bir alternatif olmaya devam ediyor. Alt kattaki Aynalı Meyhane'de cuma ve cumartesi geceleri, Nurcan Eren ve Hüseyin Bitmez sahne alıyor. Üst kattaki Ece Restoran'da ise çarşamba, perşembe günleri Tansel-Özgür ikilisi; cuma, cumartesi günleri Asu Maralman ve Baha Boduroğlu, Türk pop müziğinin en güzel örnekleriyle konukları coşturuyor.
Tel: (0212) 265 96 00
Haberin fotoğrafları