kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Nisan 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Atatürk'ü oynamak risk taşıyor

MEHMET ÇALIŞKAN - MAGAZİN
Antonio Banderas, teklif alması halinde bir filmde Atatürk'ü oynamaktan büyük keyif alacağını söyledi ve ekledi: Onu oynamak çok riskli! Ufacık bir hatada çok fazla tepki çekebilirim ..
Türkiye'de her oyuncunun oynamak isteyeceği roller listesinde başı Mustafa Kemal Atatürk karakteri çekiyor. 'Desperado', 'Bir Zamanlar Meksika'da' ve 'Zorro' gibi filmlerle adını tüm dünyaya duyuran ünlü aktör Antonio Banderas'ın ismi de 1998 yılından beri Atatürk'ü canlandırması olası aktörler listesinde yer alıyor. 1998'de Amerikalı yapımcı Tarquin Olivier 25 milyon dolarlık bir bütçeyle Atatürk'ün hayatını anlatan bir film çekeceğini, filmde Atatürk'ü Banderas'ın canlandıracağını açıklamıştı. Bu açıklama, The New York Times ve The Daily Telegraph gazetelerinde de yer almıştı. Atatürk'ü canlandırma olaslığı nedeniyle Ermeniler'den ölüm tehditleri bile alan Antonio Banderas, konunun detaylarını önceki gün GÜNAYDIN'a anlatmıştı. Tarquin Olivier'den filminde Atatürk'ü oynaması yönünde hiçbir teklif almadığını belirten İspanyol oyuncu, "Ne Olivier ne de başka bir yapımcı bana böyle bir teklifte bulunmadı" demişti.

KEYİF DUYARIM

Yaptığı bu açıklamaların ardından Banderas, bu kez de Türk yapımcılar arasında tartışma yaratan yeni bir beyanatta bulundu. Dünyanın en çok kazanan oyuncuları arasında bulunan ve film başına 5 milyon dolar kazanan ünlü aktör, kendisine bir teklif gelmesi halinde Atatürk'ü canlandırmaktan büyük keyif alacağını belirtti. "Yalnızca Türkler değil, tüm dünya tarafından saygıyla anılan bir lideri canlandırmayı istemeyecek hiçbir oyuncu yoktur. Her oyuncu Atatürk olmak ister" diyen yakışıklı aktör, sözlerini şöyle sürdürdü: "Atatürk gibi büyük insanları canlandırmak bir oyuncu açısından gerçekten çok risklidir. Çünkü bu tür liderler ulusları için çok önemli insanlardır. Oyuncunun; yapacağı en küçük hata halinde bile çok fazla tepki çekme riski vardır..."

OYUNCU ÖNEMSİZ
Banderas; tartışılması gereken konunun oyuncu seçimi değil, projenin gerçekleştirilememesi olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Sorun benim veya bir başka oyuncunun Atatürk'ü canlandırıp canlandırmayacağı değil, bu tür projelerin hayata geçirilememesi. Her ne kadar teklif almamış olsam da, yapımcı Tarquin Olivier gerçekleştiremediği projesi için beni düşünmüş. Son olarak yine bir başka Atatürk filminde oynaması için Daniel Craig'in düşünüldüğünü duymuştum. Ancak bildiğim kadarıyla o proje de çekilemedi."
Haberin fotoğrafları