kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Nisan 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Halk ne diyor?

Asırlardır kardeşçe yaşadık kafatasçılara teslim olmayız..
İLİŞKİLİ HABERLER
h
Halk ne diyor?
Malatya'da Hıristiyanlıkla ilgili yayın yapan kitabevinde el ve ayakları arkadan bağlı 3 kişi boğazı kesilerek öldürüldü. Sürekli tehdit alan kitabevi baskınında üniversiteye hazırlandığı belirlenen 5 kişi gözaltına alındı.

AHMET ULUSOY: Bu coğrafyada binlerce yıldır kardeşçe yaşayan Türk, Kürt, Ermeni, Süryani ve tüm soylar sizin kafatasçı zihniyetinize boyun eğmeyecekler.

REFİK NEHİR: Katillerin kaldığı İhlas Yurdu gibi 'milliyetçi' yurtlarda ne tür bir insan modelinin üretildiği ortaya çıkmış oluyor. Ayrıca polis, tehdit edilenleri değil, edenleri takip etmeli. Yine devletin ihmali var.

ÜNAL ZİYA: 'Ölüme gidiyoruz' deyip öldürüyorlar ama ölmüyorlar. Bunlar bizi dünyaya rezil eden ucuz, beleşci ve korkak kahramanlar.

MUSTAFA ERATIK: Güpegündüz işyerini basıp üç kişinin boğazını kesenlerin bu kadar cesaretli olmaları nasıl açıklanır?

MEHMET ŞAHİN: Son dönemde işlenen cinayetlere bakınca, dinci yurtlar, pansiyonlar ve Kur'an kurslarından biri çıkıyor.

GÜLTEKİN DEMİR: Anneler ve babalar; uyanık olun ve çocuklarınızı Müslüman yetiştirdiğini iddia eden yurtların kucağına atmayın.

AYŞE SER: Almanya'da, Hollanda'da ve Fransa'da yaşayan binlerce vatandaşımız var. Ya karşı taraf da bizim vatandaşlarımıza aynı şeyi yapmaya kalkarsa?

TUNCEL NUH: Bu cinayetleri; 'memleket, din elden gidiyor' deyip, din ve memleket kurtarıcılığına soyunan bağnaz kafalar işlemiştir. Dün Hrant Dink, bugün Malatya'dakiler... Yarın bu kafadakiler kimi katledip din ve memleket kurtaracak?

ZEKERİYA KELEŞ: Madem bu yayınevi tehdit aldı, neden önlem alınmadı? Hep geç kalınıyor...