kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Nisan 2007, Pazartesi
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Başbakan gazetecilerle sohbetinde Ankara'daki miting dahil birçok konuda konuştu. Erdoğan şunları söyledi: "Cumhuriyet Mitingi'ndeki konuşmalarda, çizgiyi aşan çok şey var. Onlar ayrı. Ancak şiddete yönelik bir şey olmadığından memnunum. Organize edenlerin amacına ulaşmışlar mıdır, ulaşmamışlar mıdır? Bilemem."

* Miting kararınızı etkiler mi?
Hayır. İstişare sürecim devam ediyor.

'Ağar demokratik süreci destekliyor'
"DYP ile görüşmek için randevu aldım. Diğerleriyle de olabilir. Yarın saat 13.30'da DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'la görüşeceğim. Süreci konuşacağım. Sayın Ağar'ın yaptığı açıklamalar, demokratik sürece ve cumhurbaşkanlığı süreçlerini destekleyici mahiyette açıklamalardır."Anavatan Genel Başkanı Erkan Mumcu ile görüşecek misiniz sorusuna ise, 'Neden olmasın, Sayın Mumcu ile de görüşebiliriz' diye cevap verdi.

Ne zaman açıklayacak?
* Teşkilat yoklaması geldi mi?
Geldi. Bu gezi sırasında inceleyeceğim. Açıp bakmadım. Harman yapacağız. Ortaya çıkan sonuçları MKYK'da değerlendireceğiz. Sonra nihai adımları atarım.

* Kararı grupta mı açıklayacaksınız?
Öyle bir düşüncem var. İlla 24'ünde değil 23 ya da 25'inde de olabilir grup. Usul MKYK'da belirlenecek. Sahiplenilen bir adım olacak.

* 18'inde karar çıkarsa 25'ine kadar gizli tutabilir misiniz?
Tutarım, hiç şüpheniz olmasın.

'Konsensüs var'
"Biri çıkıp ben de aday olabilirim diyebilir. Ancak şu anda böyle bir hava gözükmüyor. Kadın kolları, teşkilat, sivil toplum ve istişarelerde şu ana kadar 300 milletvekili ile görüştüm. Genelde şöyle bir konsensüs var; 'Kararın kararımızdır. Takdirine uyarız'. Bazıları bunun demokratik olmadığını düşünebilir ama böyle bir hava var."

'Baykal'la görüşmeyeceğim'
"Baykal bu işi çok çirkin mecraya götürdü, zik zak çizdi. Şahsıma yönelik hakaretamiz açıklamaları oldu. Böyle düşünen biriyle neyi konuşacaksınız. Bülent (Arınç) Bey'in güzel bir lafı var, yumruğu sıkılmış bir elle nasıl tokalaşacaksınız. Bu uzlaşma getirir mi? Siyasette yüzde yüz uzlaşma olmaz."

'Takvim var, yürüyor'
"(Kuzey Irak'a operasyon sorusu üzerine) Biz MGK'da çeşitli konuları konuşuyoruz. Bildirinin dışında açıklanmasının ihanet olarak gördüğümü daha önce kalın harflerle söyledim. PKK konusunda şu anda takvim var, yürüyor. Temennimiz sağlıklı bir neticeye varmak. (Davul zurnayla operasyon olur mu sorusuna) Olmaz.

Ana uçağı Çankaya'da
* Bu uçakta son seyahatiniz mi?
AK Parti'nin seçeceği cumhurbaşkanına tahsis edeceği uçak havuz olacak. Başbakanın ayrı, cumhurbaşkanının ayrı uçağı olmayacak.

* Ya yeni cumhurbaşkanı kabul etmezse? (gülüşmeler)
Eder. Bunu arkadaşlarla konuştuk.

* Kuşkusuz yeni cumhurbaşkanı şimdikinden daha çok seyahat edecektir... (gülüşmeler)
Elbette. Bundan hiç kuşkunuz olmasın.