kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Nisan 2007, Pazar
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
"Bayrak Denizi" dünya basınında
Yeni Haber
Ankara'daki "Cumhuriyet mitingi"nde yüzbinlerce kişinin Başbakan Erdoğan'ı protesto etmek için sokaklara dökülmesi yabancı medyada yankılandı. "Dev gösteri", "Bayrak denizi" gibi ifadeleri kullanan yabancı basın, gösteriyi "Türk toplumundaki derinleşen bölünme"nin bir yansıması olarak da yorumladı.

WASHİNGTON POST: BAYRAK DENİZİ

ABD'den büyük gazetelerinden Washington Post gazetesi, taşıdıkları bayraklarla bir "bayrak denizi" oluşturan protestocuların iktidardaki İslam yanlısı partinin başkanı ve Başbakan Erdoğan'ın olası Cumhurbaşkanlığı adaylığını protesto etmek için Ankara'nın sokaklarına aktığını yazdı. Mitingin son yıllarda yapılmış en büyük mitinglerden biri olduğu vurgulanan haberde, "İmam Cumhurbaşkanı istemiyoruz", "Türkiye laiktir, laik kalacak" sloganlarının atıldığına dikkat çekildi.

LE FİGARO:ERDOĞAN'I DURDURMAK İÇİN 300 BİN TÜRK SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Fransa'nın büyük gazetelerinden Le Figaro "Türkler sokağa döküldü" başlıklı haberinde kökleri siyasi İslam'da olan AKP'nin Erdoğan'ı cumhurbaşkanı adayı ilan etmesini engellemek için 300 bin kadar Türk'ün sokağa döküldüğüne dikkat çekti.

NYT: TÜRK TOPLUMUNDAKİ BÖLÜNME DERİNLEŞİYOR

New York Times gazetesi, on binlerce kişinin hükümet üzerinde artan İslami etkiyi protesto etmek için Türkiye'nin başkentini doldurduğunu yazdı. Gösteriye katılanların sayısının Türk toplumunda İslam rölü konusundaki derinleşen bölünmeyi yansıttığını kaydeden gazete, "Şimdi iki ayrı Türkiye var" ifadesini kullandı.

LE MONDE: ERDOĞAN'A KARŞI BÜYÜK GÖSTERİ

Fransız Le Monde, Ankara'da Başbakan Erdoğan'a karşı büyük bir gösteri yapıldığını, "Türkiye laiktir, laik kalacak" gibi sloganların atıldığını belirtirken, halen kendisini "demokrat muhafazakar" olarak nitelendiren Erdoğan'ın, olası cumhurbaşkanlığı adaylığının laiklik savuncularını korkuttuğunu kaydetti.

LA TİMES: GÖSTERİ ERDOĞAN'I CAYDIRACAK KADAR BÜYÜK OLMAYABİLİR

ABD'li Los Angeles Times, yarım milyondan fazla kişinin protestosunu "laik kesimin sembolik gücünün kararlı bir gösterisi" olarak yorumlarken gösterinin büyük olmakla birlikte, "Erdoğan'ı caydıracak kadar büyük olmayabileceğini" öne sürdü.

EL PAİS: YÜZBİNLER ERDOĞAN'I REDDETTİ

İspanya'nın önde elen gazetelerinden El Pais, yüzbinlerce kişinin laik devleti savunmak ve Başbakan Erdoğan'ın olası cumhurbaşkanlığı adaylığını reddettiklerini göstermek için Ankara'da sokaklara döküldüğünü belirtti.

DEUTSCHE WELLE: YÜZBİNLER ERDOĞAN'A KARŞI ÇIKTI

Almanya'nın Sesi (Deutsche Welle), etkileyici olarak nitelendirdiği gösteriye katılanların sembolik değeri çok yüksek olan Anıt Kabir'de bir araya geldiklerine işaret ederken göstericilerin Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı iddiasına karşı çıktıklarını vurguladı.

TAGEBLATT: BAŞBAKAN'A KARŞI DEV GÖSTERİ

Lüksemburg'da yayınlanan Tageblatt gazetesi ise, tüm Türkiye'den gelen yüzbinlerce kişinin Ankara'da toplanarak İslamcı hareketten çıkmış olan Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı iddiasına karşı dev bir gösteride yürüdüğünü yazdı.

(ANKA)