kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Nisan 2007, Pazar
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Başbakan olsan ne yazar, cumhurbaşkanı olsan ne yazar
AA
Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşmesi sona erdi. Aşağı Saksonya Eyalet Hükümeti misafirhanesindeki görüşme, yaklaşık bir saat sürdü.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, makam ve mevkinin gelip geçici olduğunu belirterek, "Bizim derdimiz ne biliyor musunuz? Makamlar mevkiler değil. Bunların hepsi gelip geçicidir. Her zaman söylüyorum, başbakan olsan ne yazar cumhurbaşkanı olsan ne yazar" dedi.

Erdoğan, Almanya'nın Hannover kentinde bu ülkede yaşayan Türklerle bir araya geldi. Konuşmasında Cumhurbaşkanlığı seçimine değinen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Sizlerin de merakı var. Ona da cevap vermek mecburiyetindeyiz basın mensuplarının da olduğu gibi. Hep diyorlar ki illa cumhurbaşkanlığı adayınızı açıklayın. Sevgili vatandaşlarım bakınız bizim derdimiz ne biliyor musunuz? Makamlar, mevkiler değil. Bunların hepsi gelip geçicidir. Her zaman söylüyorum, başbakan olsan ne yazar cumhurbaşkanı olsan ne yazar. Bizim değerlerimizde öldün seni koyacakları yer, 2 metre küp yer. En fazla yeri ben alırım ha... 1.85 boya sahibim. Ve getirip musalla taşına koydukları zaman 'er kişi niyetine' diyecekler. Başbakan niyetine demeyecekler ki cumhurbaşkanı niyetine demeyecekler ki. Baki olan nedir? Baki kalan bu kubbede hoş bir sada imiş. Yaşadığın vatanda vatan toprakları için ne yaptın, milletin için ne yaptın. Bulunduğun makamda ne gibi hizmetler verdin. Hortumladın mı, hortumları kestin mi? Eğer hortumculuk bizim dönemimizde prim yapsaydı bu yatırımların hiçbiri yapılmazdı."