kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Nisan 2007, Cuma
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Nokta Dergisi'ne polis baskını
Yeni Haber
En son, Emekli Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek'in "darbe yapılacağına ilişkin" ifadelerinin yer aldığı öne sürülen günlüğü yayınlan Nokta Dergisi'nde polis arama yapıyor. Dergi çalışanları çok sayıda polisin derginin tüm odalarında arama yaptığını söyledi.

Dergi çalışanları, çok sayıda polisin derginin tüm odalarında arama yaptığını söyledi. Polislerin, Nokta Dergisi'ndeki araması devam ediyor.

Nokta Dergisi 29 Mart tarihli sayısında Özden Örnek'in 2 bin sayfalık günlüklerini yayınlamış ve 2004 yılında iki ayrı darbe planı yapıldığı iddialarını ortaya atmıştı. Bu haber nedeniyle TCK'nın 318 ve 319'uncu maddeleri uyarınca Nokta Dergisi hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Öte yandan, Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, dün gerçekleştirdiği basın toplantısında, Örnek'e ait olduğu iddia edilen günlüğün Genelkurmay arşivinde bulunmadığını söylemişti. Büyükanıt, "Bütün arşivi tarattım böyle bir belge ya da benzer bir yazışma yok" demişti.

NOKTA DERGİSİ'NİN BİLGİSAYARLARINA EL KONULDU

Bakırköy Savcılığının talimatıyla Nokta Dergisi'nde arama başlayan polis ekipleri, derginin belge ve bilgisayarlarına el koyarken, yönetici ve editörler dışındaki çalışanları bina dışına çıkardı.

Nokta Dergisi'nin Bakırköy İncirli Caddesinde bulunan merkezine 12.00 sularında gelen polis ekiplerinin araması devam ediyor. Genelkurmay Başkanlığı'nın yürüttüğü soruşturma çerçevesinde Ankara'dan gelen talimatla, Bakırköy Savcılığından alınan izinle Nokta Dergisi'nde arama yapıldığı öğrenildi. Savcı gözetiminde aramalarını sürdüren Bakırköy Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı mali polislerin de bulunduğu ekipler, dergideki belge ve bilgisayarlara el koydu. Ekipler öncelikle, çalışanları bir odada topladı ve sonrasında Nokta Dergisi Genel Yayın Müdürü Alper Görmüş ve editörler dışında tüm çalışanları dışarı çıkardı.

Dergide arama devam ederken ekiplerin, bilgisayarların kimler tarafından kullanıldığını belirlemek için de çalışma yürüttüğü ifade edildi.

Ajanslar